Kim Jong-Un a amenințat că va testa lansarea unei rachete nucleare intercontinentale

1 ianuarie 2017
article img
Liderul Coreei de Nord vrea să testeze lansarea unei rachete nucleare intercontinentaleFoto: Click!

După ce a arătat tuturor țărilor lumii spectacolul grandios de artificii de Revelion, liderul Coreei de Nord vrea să-și arate și puterea militară. El a anunțat chiar în prima zi a noului an că este pregătit să testeze lansarea unei rachete nucleare intercontinentale.

Programului nuclear al Coreei de Nord a cunoscut în 2016 o dezvoltare fără precedent, dar experții sunt de părere că mai are un drum lung de parcurs până să ajungă la nivelul Statelor Unite, precizează Daily Mail.

Națiunile Unite au sancționat Coreea de Nord pentru testele sale nucleare încă din 2006, dar a situația a devenit mai tensionată anul care tocmai a trecut, când dictatorul nord-corean a intensificat testele în luna septembrie.

O rachetă nucleară intercontinentală (ICBM) are de regulă o rază de acțune de 5.500 km, dar poate atinge și distanțe de 10.000 km sau mai mult. Pentru a ne face o idee despre eficacitatea acestor arme de distrugere în masă, este bine de știut de exemplu că statul California, din SUA, se află la 9.000 km distanță de Coreea de Nord.