Koukounaries, bijuteria fără egal a insulei Skiathos

click skiathos 18 08 2016 et  jpeg

Skiathos, amplasată în mijlocul Mării Egee, este considerată una dintre cele mai populare şi mai cosmopolite dintre cele trei insule principale ale grupului Sporade. La fel ca Skopelos şi Alonissos, Skiathos este acoperită de o vegetaţie luxuriantă, păduri dese de pini şi plantaţii de măslini care ajung până la malul mării, iar plajele întinse, cu nisip fin sau prundiș, nu fac excepţie de la frumuseţile insulei.

Relaxare şi sesiuni de cumpărături în capitală

Vizitează capitala Skiathos, construită pe pantele a două dealuri, renumită pentru arhitectura tradiţională a unui oraş portuar, deşi mare parte din stilul original a fost înlocuit de clădiri moderne și unități de cazare luxoase.

Strada principală a oraşului, Papadiamanti, îţi poartă paşii din port şi până în partea de sus a oraşului, pentru a descoperi numeroase magazine, baruri şi restaurante, precum şi peninsula Bourtzi, care separă portul comercial de portul vechi, de asemenea cu o serie întreagă de cafenele, baruri şi taverne, unde te poţi relaxa şi poţi admira împrejurimile incredibile.

Cea mai frumoasă plajă

Una dintre cele mai spectaculoase plaje din Skiathos, aflată şi în topul celor mai frumoase zone de coastă din Grecia, este Koukounaries – Conuri de pin, denumită astfel, datorită pinilor care se găsesc pe toată coasta şi pe drumul spre lagună. Localnicii au reuşit să păstreze intact acest colţ de rai, protejând mediul natural din zona înconjurător, fiind inclus sub protecția națională și declarat parc natural.

Lungă de peste 1 km şi suficient de lată plaja are o formă superbă de semilună, și este scăldată de valuri spumoase care reflectă albastrul cerului, devenind treptat tot mai adâncă. Acest lucru este prefect pentru copii şi înotătorii începători. Toate aceste frumuseţi sunt completate de nisipul fin, auriu, care străluceşte datorită razelor soarelui prietenos.

Turiştii din toate colţurile Europei sosesc pe această plajă pentru a-i admira de aproape frumuseţile idilice. Cantinele din lemn au fost atent amplasate aici, pentru a nu strica frumuseţea naturală a locului, iar sporturile nautice nu lipsesc, pentru amatorii de senzaţii extreme, inclusiv schi nautic şi paraşutism, pentru a admira priveliştea impresionantă a plajei.

Sejur Skiathos

Vila Dimitris 2* - de la 99 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
cub horoscop iertare png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
Prințul Harry jpg
horoscop bani jpg
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg