La ce pericole se expun Kate Middleton şi Prinţul William în vizita din Pakistan. Serviciile de securitate sunt în alertă

Ultima actualizare:

    Kate Middleton şi Printul William vor pleca în Pakistan între 14 si 18 octombriefoto: AFP
Kate Middleton şi Printul William vor pleca în Pakistan între 14 si 18 octombriefoto: AFP

Prinţul William şi Kate Middleton se expun unui pericol imens cu vizita de stat planificată în Pakistan, regiune instabilă politic. Agenţii de securitate trebuie să asigure paza ducilor într-un climat în care ameninţările terorirste sunt la ordinea zilei, iar Palatul Kensington a descris vizita ca una dintre cele mai dificile turnee regale ale lui William şi Kate.

Ducii de Cambridge vor fi primii membrii ai familiei regale care vor vizita Pakistan după Charles şi Camilla în 2006. Şi Prinţesa Diana a fost în ţara asiatică, în 1996. William şi Kate vor pleca pe 14 octombrie şi se vor întoarce în Marea Britanie pe 18. 

Palatul trebuie să le asigure paza celor doi într-o zonă instabilă, unde grupările care se opun conducerii indiene din Kashmir sunt din ce în ce mai active. Guvernul indian a revocat statului special al regiunii autonome Kashmir, regiune disputată între India şi Pakistan. Astfel, acum există pericolul sporit de atacuri ale Statului Islamic, dar şi ale talibanilor din zonă, dar şi de răpiri şi sechestrări. Ministerul de Externe din Regatul Unit a avertizat, conform mirror.co.uk, că Pakistan e o ţară extrem de periculoasă pentru vestici şi că atacuri sau tentative au avut loc în zone "neislamice", iar că teroriştii au apelat la bombe, grenada, veste sinucigaş şi arme de foc. 

William şi Kate vor acoperi 1000 de km din teritoriul ţării, din Islamabad până în Lahore, care a fost ţinuta unui atac sinucigaş acum doar câteva luni. Însă vizita este una extrem de importantă, pentru că în Pakistan se află una dintre cele mai mari misiuni diplomatice brianice din lume. Ducii se vor întâlni cu tineri pakistanezi pentru a discuta felul în care ţara se adaptează la schimbările climatice.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net