Mesajul emoționant al unui băiețel către Obama. I-a cerut să ofere un cămin unui copil rănit în Siria

image
Un băiețel de doar șase ani a impresionat administrația prezidențială a Statelor UniteFoto Adevărul

Vă mai amintiți de imaginea emoționantă a băiețelului sirian rănit și plin de praf, salvat ca prin miracol de sub dărâmăturile unui bombardament? Ei bine, un alt copil din Statele Unite, care nu a cunoscut dramele războiului, a continuat să se gândească la micul sirian și i-a cerut președintelui Obama să-l aducă în sânul familiei lui.

Întreaga administrație prezidențială a Statelor Unite a fost impresionată de o scrisoare adresată direct lui Barack Obama în care Alex, un băiețel american de doar șase ani îi cere într-un mod adorabil să-l aducă în sânul familiei lui pe copilul sirian rănit în bombardament, potrivit WhiteHouse.gov.

"Dragă preşedinte Obama, vă mai amintiţi băiatul luat de o ambulanţă în Siria? Puteţi să vă duceţi acolo şi să-l aduceţi la mine acasă? Vă vom aştepta cu steaguri, flori şi baloane. Îi vom oferi o familie şi va fi fratele nostru. Catherine, sora mea mai mică, va prinde fluturi și licurici pentru el. La școală am un prieten din Siria, Omar. Îi voi face cunoștință cu Omar și ne vom putea juca împreună, îl vom invita la petreceri aniversare, iar el ne va învăța o altă limbă. Cum nu-și mai poate aduce jucării pentru că nu le mai are, Catherine îi va împrumuta iepurașul ei mare, albastru cu dungi albe, iar eu îi voi împrumuta bicicleta și-l voi învăța cum să meargă pe ea și-l voi mai învăța adunarea și scăderea", acestea au fost cuvintele emoționante ale lui Alex către unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii.

Mesajul lui e mai mult decât o scrisoare către președinte, e un apel la umanitate

„Sunt cuvintele unui băieţel de şase ani. Ne învaţă multe. Umanitatea de care poate da dovadă un copil, care nu a învăţat să fie cinic sau suspicios sau temător faţă de alţi oameni, din cauza locului din care vin sau a modului în care arată sau se roagă. Şi doar înţelege noţiunea de a se comporta cu semenii lui cu compasiune, cu blândeţe. Cu toţii putem învăţa de la Alex. Imaginaţi-vă câtă suferinţă am putea alina şi câte vieţi am putea salva şi cum ar arăta lumea noastră dacă, văzând un copil care suferă, oriunde în lume, am spune: «îi vom oferi o familie şi el va fi fratele nostru!»", a declarat Barck Obama în cadrul summitului ONU de la New York.

image
Omran Daqneesh, băiețelul de cinci ani care a impresionat o lume întreagă

În această vară, întreaga lume a privit emoționată imaginea unui băiețel sirian care stătea liniștit, dar speriat pe scaunul unei ambulanțe, mânjit de propriul sânge și de praful dărâmăturilor de sub care a fost salvat în mod miraculos. Omran Daqneesh, de doar cinci anișori, a devenit astfel imaginea simbolică și tragică a consecințelor conflictului din Siria. El este simbolul inocenței copiilor pusă în fața atrocităților izvorâte din patimă, ură și interese ale lumii adulților, care în mod normal ar trebui să clădească un viitor mai bun pentru acei copii.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub arsinel fii png
FotoJet jpg
batrana talharita Vaslui FOTO Vremea Noua jpg
Mark Higgins primul din dreapta jos dupa stabilirea recordului mondial pe Transfagarasan foto arhiva personala jpeg
image
image
image
image
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg
FotoJet jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo