Mii de manifestan┼úi ┬źanticorona┬╗ protesteaz─â din nou la Berlin

29 august 2020
image
Fotografii: EPA-EFE

C├óteva mii de opozan┼úi ai m─â┼čtii de protec┼úie ┼či restric┼úiilor din cauza pandemiei covid-19 protesteaz─â din nou, s├ómb─ât─â, 29 august, la Berlin, ├«n contextul unei intensific─âri a epidemiei ├«n Germania.

Intitulat ÔÇŁS─ârb─âtoarea libert─â┼úii ┼či p─âciiÔÇŁ, evenimentul la care sunt a┼čtepta┼úi 22.000 de participan┼úi - care adun─â ÔÇŁliber-g├ónditoriÔÇŁ, activi┼čti ├«mpotriva vaccinurilor, conspira┼úioni┼čti ┼či simpatizan┼úi ai extremei drepte - este al doilea ├«n decurs de o lun─â ┼či ├«ngrijoreaz─â autorit─â┼úile.

O mulţime foarte pestriţă, de toate vârstele, inclusiv familii cu copii, s-au adunat sâmbătă dimineaţa în jurul emblematicei Porţi Brandenburgice, punctul de plecare al manifestaţiei, care a început la ora 9.00 GMT (12.00, ora României).

Aproximativ 3.000 de poli┼úi┼čti se aflau la fa┼úa locului.

image
Fotografii: EPA-EFE

ÔÇŁEu nu sunt un simpatizant al extremie drepte, sunt aici pentru a ne ap─âra libert─â┼úile fundamentaleÔÇŁ, ┼úine s─â precizeze Stefan, un berlinez ├«n v├órst─â de 43 de ani, ras ├«n cap ┼či purt├ónd un tricou gri cu inscrip┼úia alb─â ÔÇŁG├ónde┼čte, asta ajut─â!ÔÇŁ.

ÔÇŁSuntem aici pentru a spune c─â ÔÇŁtrebuie s─â fii atent!ÔÇŁ, Criza coronavirusului sau nu, trebuie s─â ne ap─âr─âm libert─â┼úileÔÇŁ, declar─â pentru AFP Christina Holz, o student─â ├«n v├órst─â de 22 de ani, care poart─â un tricou cu un mesaj care cere eliberarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, de┼úinut ├«n Regatul Unit.

Muncipalitatea capitalei germane a interzis mai ├«nt├ói, miercuri, manifesta┼úia, din ÔÇŁmotive de s─ân─âtate public─âÔÇŁ, care ┼úin ├«n opinia sa se imposibilitatea respect─ârii distan┼ú─ârii de 1,5 metri ├«ntre manifestan┼úi.

Însă un tribunal administrativ, sesizat de organizatori, le-a dat dreptate vineri.

Organizatorii manifesta┼úiei se oblig─â ca o distan┼ú─â minim─â s─â fie respectat─â ├«ntre manifestan┼úi. Purtarea m─â┼čtii de protec┼úie nu este, ├«n schimb, obligatorie.

image
Fotografii: EPA-EFE

Vineri seara, aproximativ 1.500 de manifestan┼úi s-au adunat pa┼čnic la Poarta Brandenburgic─â.

O manifestaţie anterioară de acelaţi tip a adunat, la 1 august, aproximativ 20.000 de persoane, majoriatea din sfera extremei drepte. Ea a fost întreruptă de poliţie, pentru că manifestanţii nu au respectat gesturile-barieră.

Această adunare intervine într-un context de nemulţumire tot mai mare în rândul opiniei publice germane faţă de restricţiile legate de pandemia covid-19, în pofida faptului că Germania a rezistat mai bine ca vecinii săi, iar restricţiile în lupta împotriva noului coronavirus nu au fost niciodată la fel de stricte ca în Franţa sau în Italia, de exemplu.

Ini┼úiatorul manifesta┼úiei, Michael Ballweg, un antreprenor ├«n informatic─â f─âr─â etichet─â politic─â care conduce mi┼čcarea ÔÇŁG├ónditori Nonconformi┼čti-711ÔÇŁ care a ap─ârat la Stuttgart, a prezentat ├«ncercarea de interzicere a adun─âriidrept ÔÇŁun atac ├«mpotriva Constitu┼úieiÔÇŁ germane, care ap─âr─â dreptul de exprimare.

Sus┼úin─âtorii s─âi se revolt─â ├«mpotriva ÔÇŁdictaturiiÔÇŁ m─âsurilor cu privire la noul coronavirus, pe care le consider─â un obstacol ├«n calea libert─â┼úii lor. Ei cer plecarea Guvernului Angelei Merkel ┼či noi alegeri ├«n octombrie 2020, cu un an ├«nainte de termen.

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg