Număr record de vizitatori la Sziget 2015

Ultima actualizare:
Robbie Williams, la Sziget 2015
Robbie Williams, la Sziget 2015

Festivalul Sziget 2015 a avut loc în perioada 10 - 16 august, iar pe scenele din Budapesta au urcat peste 500 de artişti din întreaga lume. Evenimentul, organizat pe insula Obuda din capitala Ungariei, a adunat un număr record de participanţi: 430.000 de oameni din 95 de ţări au venit pentru a vedea concertele de la Sziget 2015.

Sziget 2015 a fost unul dintre cele mai reuşite ediţii a festivalului maghiar, care a avut loc pentru prima oară în 1993. Evenimentul, care a avut 50 de scene, a avut 430.000 de participanţi. Festivalul poate acomoda un număr de 90.000 de vizitatori zilnic, după schimbările făcute de organizatori pentru festival. 

Sziget 2015: Robbie Williams, Avicii şi Kings of Leon au fost "sold-out"


    Robbie Williams, la Sziget 2015foto: szigetfestival.com
Robbie Williams, la Sziget 2015foto: szigetfestival.com

Astfel, la Sziget 2015, în faţa scenei mari a festivalului a fost suficient loc pentru 80.000 de oameni, faţă de 60.000 câţi aveau loc în 2014. De fapt, trei concerte au reuşit să atingă acest număr maxim, fără a le face probleme organizatorilor: concertul Robbie Williams de luni (10 august), Avicii de vineri (14 august) şi King of Leon (15 august). Organizatorii au mai punctat că şi spectacolul susţinut de trupa britanică Florence and the Machine a ajuns la un număr de participanţi apropiat de cel maxim, iar activităţile organizate pe lângă evenimentele muzicale (spectacole de teatru şi circ, proiecţii de film, expoziţii de artă) au strâns un public foare numeros, potrivit hungarytoday.hu.

Printre trupele care au mai urcat pe scena Sziget 2015 Major Lazer, Limp Bizkit, Alt-J, Goran Bregovic, Ellie Goulding, Gogol Bordello, Tyler the Creator, Interpol, . Din artiştii care au cântat la festivalul ungar, câţiva au fost prezenţi şi la Summer Well, care a avut loc între 8-9 august, pe Domeniul Stirbey: Jungle, Foxes, Maccabees, Foals şi Kasabian au urcat şi pe scena din Buftea. 

Sziget 2015: Mai mult decât muzică

Sziget 2015 este cea de-a 22-a ediţia a festivalului din Budapesta, considerat unul dintre cele mai bune din întreaga lume. Prima ediţia a avut loc în 1993, iar de atunci, sute de mii de oameni din jurul lumii se strâng pe Insula Obuda pentru a petrece timp de o săptămână. Trupele care urcă pe scenele Sziget sunt pentru toate gusturile: de la metal, folk, alternativ şi electronică la jazz şi muzică clasică, participanţii au de unde alege. 

În plus, cei care au vrut să se relaxeze între concerte au avut numeroase opţiunila Sziget 2015: pe insulă au loc piese de teatru, spectacole de circ, expoziţii de artă şi proiecţii de film. În zonele special amenanjate, vizitatorii pot face plajă pe malul Dunării, iar organizatorii au făcut şi un parc imens de distracţii în mijlocul festivalului, unde participanţii pot alege din mai multe activităţi dintre care bumgee jumping, pot să se caţere şi se se dea în carusel. Mai mult, pentru că insula se află în centrul Budapestei, cei care vor pot pleca oricând să viziteze capitala Ungariei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net