O femeie de 39 de ani a murit înghețată în Africa de Sud, unde zăpezile au ajuns la doi metri. VIDEO

Africa de Sud se confruntă cu un fenomen meteorologic extrem și foarte neobișnuit. Țara este în haos după ce a fost lovită de ninsori abundente, iar în unele zone stratul de zăpadă depășește doi metri. Fenomenul neobișnuit a dus la blocaje uriașe pe șoselele din țară. O femeie de 39 de ani a murit înghețată după ce a rămas blocată în trafic.

„Nu erau pregătiți pentru așa ceva”

Ninsorile anbundente și total neobișnuit au provocat haos pe drumurile din țară, inclusiv pe una dintre principalele autostrăzi, N3, care leagă Johannesburg de orașul Durban, aflat pe coasta de est, transmite AFP, citată de Agerpres.

image

Ninsorile au început în noaptea de vineri spre sâmbătă și au continuat cu o intensitate neobișnuită pentru regiune.

Acumularea rapidă de zăpadă a blocat numeroase drumuri. Pe N3, una dintre principalele rute ale ţării, traficul a rămas blocat pe o distanţă de circa 30 de kilometri.

O femeie de 39 de ani a murit din cauza hipotermiei, sâmbătă, după ce şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă blocată pe drum împreună cu alţi pasageri într-un microbuz-taxi, a declarat pentru AFP Roland Robertson, de la compania de servicii de urgenţă Midlands EMS.

Călătorii au rămas blocaţi în apropierea oraşului Mooiplaas, la aproximativ 430 de kilometri de Johannesburg.

Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiţi pentru asta”, a declarat Robertson pentru postul ENCA.

🇿🇦 ⁉️South Africa is covered in snow, with traffic there paralyzed for the second day.It should be noted that it is spring there now and snow in southern Africa is a very rare phenomenon for September.The video shows the situation on the Johannesburg-Durban highway. pic.twitter.com/9LjK9M9NMH

— Non Sibi Sed Aliis (@corRUSpondent) September 21, 2024

Sute de mașini blocate de zăpezi în Africa de Sud

Operaţiunile de salvare a pasagerilor continuau în condiţii extrem de dificile și duminică, în special în jurul pasului Van Reenen, în Munţii Drakensberg, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Johannesburg, a declarat compania concesionară a N3.

Unele maşini au putut fi escortate în afara zonei.

Mulți oameni și-au abandonat însă mașinile în trafic, ceea ce îngreunează munca utilajelor mobilizate pentru a deszăpezi drumul şi a salvatorilor care încercau să găsească persoanele încă blocate, a declarat pentru ENCA Thania Dhoogra, responsabilă de operaţiuni în cadrul companiei.

Autoritățile vorbesc despre un „blocaj impenetrabil” de vehicule oprite „pe aproximativ 30 de kilometri”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
castel scotia de vanzare jpg
vine 8437280 1280 jpg
foto1 reporter click! si black alien jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image png
carte pixabay jpg
ossobuco alla milanese  jpg
bataia pantelimon sambata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net