O româncă de 20 de ani, condamnată în Anglia după ce a ucis un bărbat cu «Respiraţia Diavolului»

Ultima actualizare:

    Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de pușcărie
Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de pușcărie

Diana Cristea, o româncă de 20 ani din Marea Britanie, a fost condamnată la ani grei de închisoare. Ajutată de iubitul ei, românca, ar fi ucis un campion irlandez la dans după ce a folosit o doză de ”Respirația Diavolului” ca să-l jefuiască.

Românca Diana Cristea şi partenerul ei, Joel Orsei, au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal britanic de uciderea lui Adrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv. Murphy a fost găsit decedat, în 2019, în urma unei doze fatale de „Respiraţia Diavolului", strecurată în băutura sa.   

În martie 2021, Diana Cristea a fost condamnată pentru că şi-a ajutat iubitul să-l omoare pe Adrian Murphy. În realitate, cei doi nu intenţionau să-l ucidă pe irlandez, ci doar să-l jefuiască. Pentru asta, ei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanţă folosită adeseori de violatori, numită şi „Respiraţia Diavolului". Din nefericire, doza folosită i-a fost fatală lui Murphy.  

Amândoi au fost găsiţi vinovaţi de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare. Avocaţii româncei au făcut apel, susţinând că sentinţa este „excesivă”.

Însă verdictul instanţei londoneze a fost menţinut. Într-o decizie pronunţată luni, 15 noiembrie, de Curtea de Apel din Anglia şi Ţara Galilor, formată din trei judecători, cererea avocaţilor apărării a fost respinsă.

Citește pe Adevarul.ro motivația judecătorilor pentru această sentință

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net