Papa Francisc scrie istorie, în prima vizită istorică a unui Suveran Pontif în Irak


    Papa Francisc a ajuns în IrakFoto: AFP
Papa Francisc a ajuns în IrakFoto: AFP

Vizită istorică! Papa Francisc (84 de ani) a sosit vineri (5 februarie) la Bagdad, în cadrul unei prime vizite istorice a unui Suveran Pontif în Irak, totodată prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei Covid-19.În jur de 10.000 de soldați irakieni au fost desfășurați pentru a îl proteja pe Papa Francisc.

Papa Francisc a sosit în Irak, în prima vizită a unui suveran pontif în această țară și în prima sa vizită internațională de la începutul pandemiei de coronavirus. ”Sunt mulţumit să reiau călătoriile. Iar această călătorie embleamtică este odatorie faţă de un pământ martir de atâtţia ani”, după 15 luni, a declarat Papa argentinian la bordul aeronavei.

El a adăugat că irakienii creștini „nu mai pot fi dezamăgiți a doua oară”, făcând referire la o călătorie planificată dar anulată a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999. La acea vreme, discuțiile între Vatican și liderul irakian de atunci, Saddam Hussein, au eșuat.

Papa vrea să ofere sprijin comunității creștine din Irak. În cele două decenii de la anularea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, comunitatea creștină din Irak, una dintre cele mai vechi din lume, a scăzut de la 1,4 milioane de membri, la aproximativ 250.000, adică mai puțin de 1% din populație, potrivit Digi24.

zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
infidelitate jpeg
cub andrele png
vouchere pentru energie electrica jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
cub Daniel Onoriu png
Buzau 1 jpg
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif