Pa╚Öaportul de vaccinare. Care sunt ╚Ť─ârile pro ╚Öi contra acestui certificat

image
Pașaportul Covid ar putea deveni obligatoriu în UE. Ideea este, însă, destul de controversată

Pa╚Öaportul de vaccinare ar putea deveni ├«n cur├ónd obligatoriu pentru to╚Ťi cei care doresc s─â c─âl─âtoreasc─â ├«n str─âin─âtate, iar ideea este agreat─â mai ales de ╚Ť─ârile a c─âror economie depinde de turism. Exist─â ├«ns─â ╚Öi state europene care se opun certificatului Covid.

Se pare că nu este decât o chestiune de timp până când certificatul Covid va deveni un act obligatoriu pentru călătoriile în anumite state europene. 

Pașaportul de vaccinare. Țările care ar putea implementa certificatul Covid

Ideea pa╚Öaportului de vaccinare a prins contur de mult─â vreme ╚Öi este agreat─â mai ales ├«n ╚Ť─ârile care se bazeaz─â foarte mult pe turism. Dar nu numai. ╚śi statele nordice cocheteaz─â cu ideea, scrie hotnews.┬á

Grecia

Grecia s-a num─ârat printre primele state care au cerut ca aceast─â m─âsur─â s─â fie analizat─â ╚Öi c├ót mai repede adoptat─â. Asta s-a ├«nt├ómplat chiar luna trecut─â, c├ónd oficialii greci au cerut Comisiei Europene s─â permit─â utilizarea ÔÇ×certificatelor de vaccinareÔÇŁ pentru c─âl─âtorii ├«n UE. ├Än afar─â de asta, Grecia a semnat deja un acord cu Israelul pentru a le permite celor vaccina┼úi deplas─ârile ├«ntre cele dou─â ┼ú─âri.

Spania

Spania, care este de asemenea dornic─â s─â primeasc─â din nou turi┼čti, nu a lansat deocamdat─â un pa┼čaport de vaccinare, dar ministrul de externe, Arancha Gonzales Laya, consider─â c─â ar fi ÔÇ×un element foarte important pentru restabilirea ├«n siguran┼ú─â a mobilit─â┼úiiÔÇŁ.

Italia

┼×i Italia consider─â c─â un astfel de document ar putea deschide mai rapid calea c─âtre ÔÇ×activit─â┼úi normaleÔÇŁ, a┼ča cum s-a exprimat oficialul responsabil de gestionarea urgen┼úei sanitare, Domenico Arcuri.

Suedia și Danemarca

Suedia ┼či Danemarca au anun┼úat deja certificate electronice care ar putea permite purt─âtorilor s─â c─âl─âtoreasc─â ├«n str─âin─âtate, s─â intre ├«n stabilimente sportive sau culturale ori - ├«n cazul Danemarcei - s─â ia masa ├«n restaurante.

Islanda

Islanda, care nu este membră a UE, dar are legături cu aceasta ca parte a Spaţiului Schengen, a început să emită certificate digitale în ianuarie, în vederea facilitării deplasărilor internaţionale.

Estonia

În Estonia, cei care pot dovedi la intrare că sunt vaccinaţi sau deţin un test COVID-19 negativ sunt scutiţi de carantină. O firmă locală, Guardtime, a început o schemă pilot de certificare, iar ţara colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru dezvoltarea la nivel internaţional.

Pașaportul Covid. State care nu agreează ideea

Exist─â destul de multe state europene care nu agreeaz─â ideea unui pa╚Öaport Covid, printre care Fran╚Ťa, Germania, Polonia ╚Öi chiar Rom├ónia.

Fran┼úa a exprimat rezerve privind utilizarea certificatelor de vaccinare ca indiciu al siguran┼úei activit─â┼úilor practicate ├«naintea pandemiei. ÔÇ×Nu toat─â lumea are acces la vaccinuri. ┼×i nu ┼čtim dac─â acestea ├«mpiedic─â transmitereaÔÇŁ, a declarat ├«n ianuarie ministrul s─ân─ât─â┼úii, Olivier Veran. Dezbaterea trebuie s─â ├«nceap─â ÔÇ×peste c├óteva luniÔÇŁ, a spus el.

┼×i Germania se opune acord─ârii de privilegii fa┼ú─â de restul popula┼úiei pentru o minoritate vaccinat─â. Nu exclude ├«ns─â impunerea unei astfel de cerin┼úe ├«n sectorul privat. ÔÇ×Dac─â un proprietar de restaurant dore┼čte s─â deschid─â numai pentru persoanele vaccinate, va fi dificil de interzis asta conform legisla┼úiei curenteÔÇŁ, a declarat ministrul justi┼úiei, Christine Lambrecht.

Polonia nu ia ├«n considerare deocamdat─â un ÔÇ×pa┼čaport de vaccinareÔÇŁ, de┼či dispune de o aplica┼úie pentru smartphone care arat─â starea celor vaccina┼úi ┼či care permite de┼úin─âtorilor s─â evite carantina la sosirea ├«n ┼úar─â.

Guvernul Belgiei, de asemenea, este ├«mpotriva condi┼úion─ârii activit─â┼úilor de ÔÇ×pa┼čapoarteleÔÇŁ de vaccinare. Pentru c─âl─âtorii, urm─âre┼čte recomand─ârile la nivelul UE ┼či cele ale OMS.

În principiu, OMS susţine certificatele de vaccinare pentru a monitoriza mai bine imunizarea, dar critică ideea utilizării lor ca o condiţie pentru călătorii.

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
artista lacul morii 3 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg