Planuri de vacan╚Ť─â 2022! Lista ╚Ť─ârilor din Europa care au ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie

A╚Öteptarea a luat sf├ór╚Öit pentru cei care vor s─â mearg─â ├«n Grecia ╚Öi Bulgaria f─âr─â a se mai g├óndi la restric╚Ťiile de c─âl─âtorie aduse de certificatul Covid. Autorit─â╚Ťile elene ╚Öi bulgare au renun╚Ťat duminic─â, 1 mai, la pa╚Öaportul sanitar, intr├ónd astfel pe lista ╚Ť─ârilor din Europa care au ridicat restric╚Ťiile de la grani╚Ťe.

image
Tot mai multe ╚Ť─âri din Europa au ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie. Foto: colaj Click

Decizia ar trebui s─â-i bucure din plin pe rom├óni, Grecia fiind una din destina╚Ťiile preferate pentru perioada de var─â. P├ón─â acum, pentru a intra ├«n ╚Ťara cu cele mai frumoase plaje din Europa, c─âl─âtorii trebuiau s─â prezinte dovada vaccin─ârii, trecerii prin boal─â sau un test negativ.

Ei bine, a╚Öteptarea a luat sf├ór╚Öit! S─ârb─âtoarea de 1 Mai din Rom├ónia aduce ve╚Öti bune pentru cei care pl─ânuiesc o vacan╚Ť─â c├ót mai apropiat─â de normalitatea demult pierdut─â. Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii din Grecia, Thanos Plevris, a transmis c─â toate restric╚Ťiile de c─âl─âtorie de la grani╚Ť─â vor fi ridicate.

Totu╚Öi, dac─â alege╚Ťi s─â merge╚Ťi cu avionul trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont c─â pasagerii ╚Öi echipajul vor trebui s─â poarte ├«n continuare o masc─â de protec╚Ťie, a anun╚Ťat autoritatea de avia╚Ťie civil─â, conform┬áReuters.

Grecia renun╚Ť─â la restric╚Ťiile de c─âl─âtorie

Decizia a fost luat─â ├«nainte de vacan╚Ťa de var─â, care, sper─â oficialii, va duce la o revenire a veniturilor dup─â criza provocat─â de pandemie. Grecii┬áestimeaz─â c─â veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019, ultimul an ├«nainte ca omenirea s─â fie blocat─â ├«n restric╚Ťii sanitare.

Sezonul estival din Grecia a ├«nceput odat─â cu Pa╚Ötele ortodox, care a fost pe 24 aprilie. De ast─âzi, restaurantele ╚Öi magazinele revin la capacitate de 100%, renun╚Ť├óndu-se la certificatul COVID,┬ácare a creat at├óta tensiune ├«n societate.

Unde mergem ├«n vacan╚Ťa de var─â 2022? ╚Ü─ârile din Europa care au ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie

Grecia nu este singura destina╚Ťie popular─â care-╚Öi va primi turi╚Ötii f─âr─â a mai fi necesar pa╚Öaportul sanitar Covid. Elve╚Ťia, o alt─â loca╚Ťie superb─â din Europa, a luat o decizie similar─â.┬á├Äncep├ónd de luni, 2 mai, to╚Ťi c─âl─âtorii vor fi primi╚Ťi f─âr─â restric╚Ťii, indiferent de statusul vaccin─ârii sau trecerii prin boal─â.

Pentru cei care sunt ├«ndr─âgosti╚Ťi de ap─â frumoas─â ╚Öi ora╚Öe pitore╚Öti, Croa╚Ťia a dat vestea bun─â ├«nc─â de acum trei s─âpt─âm├óni, c├ónd Guvernul a anun╚Ťat c─â toate restric╚Ťiile de c─âl─âtorie au fost anulate.

image
Ora╚Öul Trogir, Croa╚Ťia

Bulgaria se deschide de la 1 mai 2022

Tot de 1 mai, vecinii no╚Ötri bulgari s-au hot─âr├ót s─â revin─â la condi╚Ťiile de c─âl─âtorie de dinainte de pandemia de Covid. Ministrul de externe al Bulgariei a anun╚Ťat duminic─â c─â to╚Ťi c─âl─âtori sunt primi╚Ťi cu bra╚Ťele deschise, indifirent dac─â sunt sau nu vaccina╚Ťi, conform┬áShengen Visa.com.

image
Bulgaria a ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie

ÔÇ×├Äncep├ónd cu 1 mai 2022, toate restric╚Ťiile de c─âl─âtorie legate de COVID-19 vor fi ridicate. De la aceast─â dat─â, to╚Ťi pasagerii care sosesc nu vor mai fi obliga╚Ťi s─â furnizeze documente legate de COVID-19 (de exemplu, certificate de vaccinare anti-COVID-19, certificate de vindecare COVID-19, examin─âri medicale COVID-19) pentru a li se permite s─â intre pe teritoriul Republicii Bulgaria", se arat─â ├«n comunicatul de pres─â emis de Ministerul de Externe bulgar.

Cehia, Slovenia ╚Öi Ungaria au ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie ├«nc─â din luna aprilie

Primele ╚Ť─âri care ╚Öi-au f─âcut curaj ╚Öi au ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie au fost cele scandinave, urmate apoi de cele din Marea Britanie. Ulterior, tot mai multe ╚Ť─âri din Uniunea European─â au hot─âr├ót s─â renun╚Ťe complet la restric╚Ťiile de c─âl─âtorie. La ├«nceputul lunii aprilie, Cehia, Slovenia ╚Öi Ungaria au revenit la normalitate.

Unde mergem ├«n vacan╚Ť─â f─âr─â restric╚Ťii de c─âl─âtorie? Lista complet─â a ╚Ť─ârilor din Europa care nu mai cer pa╚Öaportul Covid

Iat─â lista complet─â locurilor unde pute╚Ťi merge ├«n vacan╚Ť─â f─âr─â a v─â lovi de restric╚Ťii de c─âl─âtorie:

 • Bulgaria
 • Croa╚Ťia
 • Cehia
 • Danemarca
 • Estonia
 • Finlanda
 • Grecia
 • Ungaria
 • Islanda
 • Irlanda
 • Letonia
 • Lituania
 • Luxemburg
 • Olanda
 • Norvegia
 • Polonia
 • Slovacia
 • Slovenia
 • Suedia
 • Elve╚Ťia

Pute╚Ťi verifica┬áaici┬áregulile de c─âl─âtorie care sunt ├«n vigoare ├«n ╚Ť─ârile din Uniunea European─â. Nu stric─â s─â face╚Ťi acest lucru ├«nainte de a pleca ├«n c─âl─âtorie.

Vacan╚Ťa de var─â 2022! Destina╚Ťii populare din Europa care au p─âstrat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie

Momentan, ╚Ť─âri precum Austria, Germania, Fran╚Ťa, Spania, Belgia, Portugalia ╚Öi Italia cer la intrare pa╚Öaportul Covid. Astfel, dac─â merge╚Ťi ├«n aceste loca╚Ťii ve╚Ťi fi nevoi╚Ťi s─â ├«ndeplini╚Ťi una din urm─âtoarele condi╚Ťii: vaccinare, trecere prin boal─â ├«n ultimele 180 de zile sau prezentarea unui test negativ.

Din fericire, cei care s-au s─âturat de restric╚Ťii au o list─â lung─â de unde pot alege o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â. De la plajele grece╚Öti p├ón─â la Alpii elve╚Ťieni sau str─âzile romantice din Praga ╚Öi Ljubliana, op╚Ťiunile sunt nelimitate. Nu uita╚Ťi acas─â voia bun─â ╚Öi aparatul foto...╚Öi ave╚Ťi grij─â s─â pleca╚Ťi al─âturi de cine trebuie!

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á

Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
cub andreea antonescu png
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
brenciu si nevasta jpg
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Lia Bugnar
cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto  amenzi mai mari rovinieta jpg
foto  vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan