Planuri de vacanță 2022! Lista țărilor din Europa care au ridicat restricțiile de călătorie

Ultima actualizare:

Așteptarea a luat sfârșit pentru cei care vor să meargă în Grecia și Bulgaria fără a se mai gândi la restricțiile de călătorie aduse de certificatul Covid. Autoritățile elene și bulgare au renunțat duminică, 1 mai, la pașaportul sanitar, intrând astfel pe lista țărilor din Europa care au ridicat restricțiile de la granițe.

Tot mai multe țări din Europa au ridicat restricțiile de călătorie. Foto: colaj Click
Tot mai multe țări din Europa au ridicat restricțiile de călătorie. Foto: colaj Click

Decizia ar trebui să-i bucure din plin pe români, Grecia fiind una din destinațiile preferate pentru perioada de vară. Până acum, pentru a intra în țara cu cele mai frumoase plaje din Europa, călătorii trebuiau să prezinte dovada vaccinării, trecerii prin boală sau un test negativ.

Ei bine, așteptarea a luat sfârșit! Sărbătoarea de 1 Mai din România aduce vești bune pentru cei care plănuiesc o vacanță cât mai apropiată de normalitatea demult pierdută. Ministrul Sănătății din Grecia, Thanos Plevris, a transmis că toate restricțiile de călătorie de la graniță vor fi ridicate.

Totuși, dacă alegeți să mergeți cu avionul trebuie să țineți cont că pasagerii și echipajul vor trebui să poarte în continuare o mască de protecție, a anunțat autoritatea de aviație civilă, conform Reuters.

Grecia renunță la restricțiile de călătorie

Decizia a fost luată înainte de vacanța de vară, care, speră oficialii, va duce la o revenire a veniturilor după criza provocată de pandemie. Grecii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019, ultimul an înainte ca omenirea să fie blocată în restricții sanitare.

Sezonul estival din Grecia a început odată cu Paștele ortodox, care a fost pe 24 aprilie. De astăzi, restaurantele și magazinele revin la capacitate de 100%, renunțându-se la certificatul COVID, care a creat atâta tensiune în societate.

Unde mergem în vacanța de vară 2022? Țările din Europa care au ridicat restricțiile de călătorie

Grecia nu este singura destinație populară care-și va primi turiștii fără a mai fi necesar pașaportul sanitar Covid. Elveția, o altă locație superbă din Europa, a luat o decizie similară. Începând de luni, 2 mai, toți călătorii vor fi primiți fără restricții, indiferent de statusul vaccinării sau trecerii prin boală.

Pentru cei care sunt îndrăgostiți de apă frumoasă și orașe pitorești, Croația a dat vestea bună încă de acum trei săptămâni, când Guvernul a anunțat că toate restricțiile de călătorie au fost anulate.

Orașul Trogir, Croația
Orașul Trogir, Croația

Bulgaria se deschide de la 1 mai 2022

Tot de 1 mai, vecinii noștri bulgari s-au hotărât să revină la condițiile de călătorie de dinainte de pandemia de Covid. Ministrul de externe al Bulgariei a anunțat duminică că toți călători sunt primiți cu brațele deschise, indifirent dacă sunt sau nu vaccinați, conform Shengen Visa.com.

Bulgaria a ridicat restricțiile de călătorie
Bulgaria a ridicat restricțiile de călătorie

„Începând cu 1 mai 2022, toate restricțiile de călătorie legate de COVID-19 vor fi ridicate. De la această dată, toți pasagerii care sosesc nu vor mai fi obligați să furnizeze documente legate de COVID-19 (de exemplu, certificate de vaccinare anti-COVID-19, certificate de vindecare COVID-19, examinări medicale COVID-19) pentru a li se permite să intre pe teritoriul Republicii Bulgaria", se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul de Externe bulgar.

Cehia, Slovenia și Ungaria au ridicat restricțiile de călătorie încă din luna aprilie

Primele țări care și-au făcut curaj și au ridicat restricțiile de călătorie au fost cele scandinave, urmate apoi de cele din Marea Britanie. Ulterior, tot mai multe țări din Uniunea Europeană au hotărât să renunțe complet la restricțiile de călătorie. La începutul lunii aprilie, Cehia, Slovenia și Ungaria au revenit la normalitate.

Unde mergem în vacanță fără restricții de călătorie? Lista completă a țărilor din Europa care nu mai cer pașaportul Covid

Iată lista completă locurilor unde puteți merge în vacanță fără a vă lovi de restricții de călătorie:

  • Bulgaria
  • Croația
  • Cehia
  • Danemarca
  • Estonia
  • Finlanda
  • Grecia
  • Ungaria
  • Islanda
  • Irlanda
  • Letonia
  • Lituania
  • Luxemburg
  • Olanda
  • Norvegia
  • Polonia
  • Slovacia
  • Slovenia
  • Suedia
  • Elveția

Puteți verifica aici regulile de călătorie care sunt în vigoare în țările din Uniunea Europeană. Nu strică să faceți acest lucru înainte de a pleca în călătorie.

Vacanța de vară 2022! Destinații populare din Europa care au păstrat restricțiile de călătorie

Momentan, țări precum Austria, Germania, Franța, Spania, Belgia, Portugalia și Italia cer la intrare pașaportul Covid. Astfel, dacă mergeți în aceste locații veți fi nevoiți să îndepliniți una din următoarele condiții: vaccinare, trecere prin boală în ultimele 180 de zile sau prezentarea unui test negativ.

Din fericire, cei care s-au săturat de restricții au o listă lungă de unde pot alege o destinație de vacanță. De la plajele grecești până la Alpii elvețieni sau străzile romantice din Praga și Ljubliana, opțiunile sunt nelimitate. Nu uitați acasă voia bună și aparatul foto...și aveți grijă să plecați alături de cine trebuie!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net