Poză controversată cu Kim Jong-Un! Cine ar putea fi bărbatul misterios din spatele dictatorului

Ultima actualizare:

    Această fotografie cu Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord stârnește numeroase controverseFoto: Twitter
Această fotografie cu Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord stârnește numeroase controverseFoto: Twitter

Coreea de Nord a testat săptămâna trecută un nou motor de rachetă de înaltă performanță, iar evenimentul a fost asistat de însuți liderul Kim Jong-Un. La sfârșit, au fost realizate și fotografiile de propagandă, dar una dintre ele surprinde un detaliu neobișnuit.

Într-un dintre aceste fotografii se poate vedea cum dictatorul nord-coreean permite să-i sară în spinare un ofițer militar. Acesta este un lucru complet neobișnuit, în special în public, având în vedere că potrivit tradiției coreene, nimeni nu are voie să-l atingă pe lider, nici chiar prietenește.

În imagine se poate vedea cum Kim Jong-Un și cei din anturajul său sunt foarte fericiți că testul a fost un succes, iar gestul militarului mai vârstnic sugerează o oarecare apropiere și familiaritate între ei.

Observatorii regimului de la Phenian, care au studiat în amănunt controversata imagine, spun că bărbatul misterios nu face parte din figurile de rang înalt din politică, dar cu siguranță a jucat un rol cheie în desfășurarea testului. Luându-ne după uniformă, bărbatul ar putea fi un militar de rang mediu care face parte din rândul celor care sunt responsabili de forțele de atac, precizează BBC.

„Știm că este foarte strict când vine vorba de elita nord-coreeană, atunci când nu-i ascultă ordinele, însă în imaginile de propagandă apare prietenos și sociabil. Nimeni nu ar fi îndrăznit să sară în cârca tatălui și bunicului lui. Imaginea sugerează că are încredere în felul lui de a conduce țara. Dacă nu ar fi fost sigur de el, nu ar fi permis publicarea acestei fotografii", a declarat Michael Madden, profesor la Universitatea din Seul, Coreea de Sud, potrivit sursei citate.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net