Referendum în Grecia: Guvernul mobilizează armata şi poliţia

Ultima actualizare:

    Poliţia elenă va asigura protecţia băncilorFoto Twitter
Poliţia elenă va asigura protecţia băncilorFoto Twitter

Guvernul a elaborat un plan secret de securitate care prevede mobilizarea armatei în principalele oraşe, începând de duminică seară, dacă se vor înregistra violenţe după sfârşitul votului. Măsurile de austeritate urmează să fie aprobate sau nu în urma referendumului de duminică, 5 iulie.

Potrivit publicaţiei Sunday Times, planul secret - Nemesis - prevede mobilizarea unor patrule militare pe străzile marilor oraşe începând de duminică de la ora 19.00, când se va încheia referendumul pe tema situaţiei economice. Armata Greciei evită de mult timp să se implice în politică, astfel că mobilizarea militarilor pentru menţinerea ordinii este o situaţie extrem de sensibilă într-o ţară în care au avut loc, de-a lungul timpului, numeroase lovituri de stat militare.

Referendum în Grecia: Agenţii de poliţie păzesc băncile

În afară de militari, 2.000 de agenţi de poliţie au primit ordinul de a proteja sediile marilor bănci din Atena şi Salonic, în contextul stării de nervozitate a cetăţenilor, care au limite la extragerea banilor de la bancomate.

Referendum în Grecia: Preşedintele, Prokopis Pavlopoulos, apel la unitate

Preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, a lansat un apel la unitate în societatea greacă indiferent de rezultatul referendumului pe tema situaţiei economice.

Prokopis Pavlopoulos, preşedintele Greciei
Prokopis Pavlopoulos, preşedintele Greciei

"Această zi aparţine în totalitate cetăţenilor. Ei sunt chemaţi să voteze în conformitate cu propriile conştiinţe şi ghidaţi de cele mai bune interese ale naţiunii, pentru viitorul ţării şi al poporului", a declarat Prokopis Pavlopoulos. "Indiferent de rezultatul referendumului, avem obligaţia de a merge înainte, începând de mâine, într-o unitate absolută. Aşa au făcut predecesorii noştri în momentele cruciale ale istoriei şi aceasta este obligaţia noastră astăzi. Vom merge înainte împreună", a insistat preşedintele ţării, potrivit Mediafax.ro.

image
image
image
image
image
image
NjZiZmIxMzZlZmFkMzk4ZTMyZTFiNTZmMzlh thumb jpg
blue air caseta copy jpg
Razboi Ucraina Rusia distrugeri 26-27 mai 2022 oras Bakhmut bombardamente FOTO EPA-EFE
camioana trafic foto pixabay jpg
man 2563426 960 720 jpg
The Holme Wikipedia jpg