Secretele tipului ├«n maiou. Prin╚Ťul Mo╚Ötenitor, ├«ntre tatuaje ╚Öi corup╚Ťie

14 octombrie 2016
simeon stalpnicul png
Prin╚Ťul Mo╚Ötenitor al Thailandei mo╚Ötene╚Öte una dintre cele mai bogate monarhii de pe planet─â

Maha Vajiralongkorn (64 de ani), Prin╚Ťul Mo╚Ötenitor al Thailandei, a fost mereu cunoscut de supu╚Öii s─âi pentru via╚Ťa opulent─â pe care o duce ╚Öi pentru desele c─âl─âtorii peste hotare. De acum ├«nainte ├«ns─â, dup─â moartea tat─âlui s─âu, Regele Bhumibol Adulyadej, Maha va trebui s─â-╚Öi asume mo╚Ötenirea tronului Thailandei - ╚Öi nu este deloc una nesemnficiativ─â.

Toate privirile sunt ├«ndreptate c─âtre Prin╚Ťul Mo╚Ötenitor dup─â moartea regelui Thailandei, care a fost cel mai longeviv monarh din lume. Maha mo╚Ötene╚Öte una dintre cele mai bogate monarhii dintre cele existente, fiind protejat─â de cele mai dure legi ├«mpotriva def─âim─ârii regale de pe planet─â, informeaz─â Daily Mail.

La cei 64 de ani ai s─âi, a divor╚Ťat de dou─â ori ╚Öi urmeaz─â s─â devin─â liderul unui stat polarizat, divizat─â de revolte interminabile, proteste ╚Öi accese violente ├«mpotriva politicii actuale.

simeon stalpnicul png
Maha Vajiralongkorn nu este la fel de popular ca tat─âl s─âuFoto: Getty

Defunctul Rege Bhumibol (decedat la 88 de ani) a fost venerat de poporul thailandez, fiind considerat aproape ca o personalitate semi-divin─â, mul╚Ťi thailandezi dator├óndu-i via╚Ťa. Prin╚Ťul Maha va avea mult de lucrat la capitolul popularitate ╚Öi, spre deosebire de tat─âl s─âu, abilitatea de a ac╚Ťiona ├«n plan politic ca un element unificator este ├«nc─â netestat─â. ├Än plus, de-a lungul anilor, Prin╚Ťul Mo╚Ötenitor a fost rareori v─âzut ├«n public.

Totu╚Öi, ├«n ciuda faptului c─â a stat ├«n umbra tat─âlui s─âu, Maha ╚Öi-a asumat numeroase ├«ndatoriri ├«ntr-un regat condus de un regim militar. El nu a l─âsat niciodat─â impresia ├«n public c─â viziunile sale ar ├«nclina c─âtre o extrem─â politic─â sau alta, care au divizat ╚Ťara ├«n ultimii ani.

simeon stalpnicul png
Prin╚Ťul Mo╚Ötenitor al Tailandei a fost antrenat de Academia Militar─â din AustraliaFoto: Getty

Maha Vajiralongkorn s-a n─âscut pe 28 iulie 1952, ╚Öi-a completat educa╚Ťia liceal─â ├«n Marea Britanie, a fost antrenat de Academia Militar─â din Australia, iar apoi s-a al─âturat for╚Ťelor armate thailandeze. De t├ón─âr a fost pasionat de zbor, ╚Öi-a ├«mbun─ât─â╚Ťit abilit─â╚Ťile ├«n acest domeniu ├«n Statele Unite, pilot├ónd avioane de v├ón─âtoare ├«n Thailanda.

├Än ciuda acestor informa╚Ťii, se cunosc destul de pu╚Ťine lucruri despre Maha din cauza temerilor fa╚Ť─â de legile anti-def─âim─âtoare regale care restric╚Ťioneaz─â orice conversa╚Ťie despre monarhie.

simeon stalpnicul png
Familia Regală din Tailanda, pe vremea când Regele Bhumibol trăiaFoto: Getty

Au fost destul de rare momentele ├«n care a ap─ârut ├«n aten╚Ťia publicului thailandez, dar atunci c├ónd a f─âcut-o, a fost doar pe fondul unor scandaluri ÔÇô ├«nt├ói unul de corup╚Ťie, ├«n care au fost aresta╚Ťi c├ó╚Ťiva politicieni, iar altul viza via╚Ťa sa personal─â, c├ónd a divor╚Ťat de Prin╚Ťesa Sriasmi. La acea vreme, cel pu╚Ťin opt membri ai familiei sale au fost aresta╚Ťi fiind acuza╚Ťi de lezarea imaginii Majest─â╚Ťii Sale.

Maha are ├«mpreun─â cu Sriasmi un b─âiat ÔÇô Dipankorn Rasmijoti, dar ╚Öi o fiic─â, rezultat din c─âs─âtoria precedent─â cu veri╚Öoara sa, Prin╚Ťesa Soamsavali Kitiyakara. Despre Maha se ╚Ötie c─â ├«╚Öi petrece majoritatea timpului peste hotare, ├«n special ├«n Germania. De-acum ├«ns─â, el va trebui s─â stea mai multe printre supu╚Öii s─âi destul de diviza╚Ťi, c─ârora va trebui s─â le c├ó╚Ötige ├«ncrederea a╚Öa cum a f─âcut c├óndva ╚Öi tat─âl s─âu.

Apreciaz─â cu un like pagina noastr─â de Facebook dac─â ╚Ťi-a pl─âcut acest articol. Vei afla ╚Öi mai multe informa╚Ťii interesante!

irina tanase 13 jpg
BeFunky collage (5) jpg
irinel columbeanu
andre JPG
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
bone ferenc criminal bihor Ziua de Cluj jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png
8 sotia lui nicusor dan 1 jpg jpeg