╚śeful poli╚Ťiei din Haiti: asasinarea pre╚Öedintelui Jovenel Mo├»se, pl─ânuit─â ├«n Republica Dominican─â

image
Pre┼čedintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat pe 7 iuliefoto: AFP

┼×eful poli┼úiei din Haiti sus┼úine c─â asasinarea pre╚Öedintelui Jovenel Mo├»se ar fi fost pl─ânuit─â ├«n Republica Dominican─â. ├Äntr-o fotografie devenit─â viral─â pe re┼úelele sociale ├«n Haiti, pot fi v─âzu┼úi doi suspec┼úi deja re┼úinu┼úi de poli┼úia haitian─â ┼či fostul senator Joel John Joseph, dat ├«n urm─ârire, particip├ónd ├«mpreun─â la o reuniune.

Potrivit directorului general al poli┼úiei na┼úionale, L├ęon Charles, persoanele fotografiate planificau asasinarea pre┼čedintelui Jovenel Mo├»se ├«n Republica Dominican─â.

ÔÇ×Ei s-au adunat ├«ntr-un hotel din Santo Domingo. ├Än jurul mesei se afl─â autorii intelectuali, un grup tehnic de recrutare ┼či un grup de finan┼úareÔÇŁ, a declarat L├ęon Charles. ÔÇ×Unii din fotografie au fost deja re┼úinu┼úi. Este cazul dr. Christian Emmanuel Sanon ┼či a lui James Solages. Cel din urm─â a asigurat coordonarea cu firma de securitate venezuelean─â CTU, cu sediul la MiamiÔÇŁ, a ad─âugat el, noteaz─â digi24.ro.

ÔÇ×Responsabilul firmei, Antonio Emmanuel Intriago Valera, se afl─â ├«n fotografie. El a intrat de mai multe ori ├«n Haiti pentru a pl─ânui asasinatul. Se afl─â ├«n fotografie ┼či responsabilul companiei Worldwide Capital Lending Group, Walter Veintemilla. Suntem pe cale s─â cercet─âm aceast─â companie care ar fi adunat fonduri pentru a finan┼úa executarea actului criminalÔÇŁ, a mai explicat L├ęon Charles.

ÔÇ×A existat un grup de patru mercenari care erau deja prezen┼úi ├«n ┼úar─â. Ceilal┼úi au intrat pe 6 iunie. Ei au trecut prin Republica Dominican─â. Am urm─ârit cartea de credit care a fost utilizat─â pentru a cump─âra biletele de avionÔÇŁ, a spus ┼čeful poli┼úiei.

P├ón─â acum, trei columbieni, posibil implica╚Ťi ├«n asasinat, au fost uci┼či ┼či al┼úi 18 au fost re┼úinu┼úi de poli┼úie. ÔÇ×Sunt fo┼čti militari ai for┼úelor speciale din Columbia. Sunt exper┼úi, criminali. Este vorba despre o opera┼úiune bine planificat─âÔÇŁ, a mai spus ┼čeful poli┼úiei.

El a afirmat, de asemenea, c─â patru responsabili de securitatea pre┼čedintelui asasinat au fost plasa┼úi ├«n izolare ┼či 24 de agen┼úi sunt afecta┼úi de alte m─âsuri.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirin─â frumuse╚Ťe pixabay
gheorghe turda
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gigi becali jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg