Serbia ├«┼či pl─âte┼čte cet─â┼úenii cu 25 de euro pentru a se vaccina ├«mpotriva COVID-19

vaccin covid seringa jpeg
Foto: Arhiv─â Click

Serbia urmeaz─â s─â pl─âteasc─â 25 de euro at├ót fiec─âruia dintre cet─â┼úenii s├órbi vaccina┼úi ├«mpotriva covid-19, c├ót ┼či celor care se vaccineaz─â p├ón─â la sf├ór┼čitul lui mai, a anun┼úat miercuri pre┼čedintele Aleksand─âr Vucici, o ini┼úiativ─â guvernamental─â care pare s─â fie prima de acest fel ├«n lume.

Una dintre ┼ú─ârile din Europa ├«n care vaccinarea popula┼úiei este una dintre cele mai avansate - 1,3 dintre cei ┼čapte milionae de locuitori s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin ├«mpotriva covid-19 -, Serbia vrea astfel s─â-┼či relanseze campania de vaccinare, ├«n contextul ├«n care interesul publicului a sc─âzut.

ÔÇ×To┼úi cei care au fost vaccina┼úi cu una sau ambele doze de vaccin ┼či to┼úi care se vor vaccina cal pu┼úin cu o doz─â p├ón─â la 31 mai vor primi 3.000 de dinari (25 euro)ÔÇŁ, a anun┼úat Aleksand─âr Vucici la un post local de televiziune.

┼×eful statului s├órb ┼či-a exprimat speran┼úa ca aproximativ trei milioane de persoane s─â se vaccineze p├ón─â la sf├ór┼čitul lui mai cu cel pu┼úin o doz─â de vaccin.

Serbia a cump─ârat milioane de doze de vaccin anticovid, at├ót de la laboratoare occidentale, c├ót ┼či de la concuren┼úa rus─â ┼či chinez─â. La sf├ór┼čitul lui martie, autorit─â┼úile s├órbe au invitat timp de mai multe zile cet─â┼úeni ai unor ┼ú─âri din regiune s─â vin─â ├«n Serbia s─â se vaccineze.

Autorit─â╚Ťile doresc ├«n acest mod s─â ├«i recompenseze pe cet─â╚Ťeni

Autorit─â┼úile doresc, prin aceast─â nou─â ini┼úiativ─â, ÔÇ×s─â recompenseze oamenii care au dat dovad─â de responsabilitateÔÇŁ, a declarat Vucici.

El a anunţat totodată că angajaţii sectorului public care nu au fost vaccinaţi nu vor mai putea primi indemnizaţii pe timpul concediului de sănătate, dacă s-au îmbolnăvit de covid-19.

ÔÇ×Nu am v─âzut vreodat─â ├«n literatura medical─â ca cineva s─â fie pl─âtit pentru a se vaccina ├«mpotriva covid-19ÔÇŁ, declar─â pentru AFP epidemiologul s├órb┬áZoran Radovanovic. ÔÇ×Am putea s─â fim primii nu doar ├«n Europa, ci ├«n lumeÔÇŁ, apreciaz─â el.

În alte ţări, societăţi au propus angajaţilor avantaje în cazul în care acceptă să se vaccineze împotriva covid-19.

Doctorul┬áZoran Radovanovic consider─â ├«ns─â c─â incitarea la vaccinare cu ajutorul banilor poate fi o arm─â cu dublu t─âi┼č. ÔÇ×Logica este urm─âtoarea: dac─â statul m─â pl─âte┼čte s─â fac ceva ┼či ├«mi spune c─â este pentru binele meu, atunci e ceva putredÔÇŁ, a spus acesta, potrivit news.ro.

bani banca bancnote jpeg
FotoJet jpg
florin salam jpeg
FotoJet (1) jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
andrew tate 1 PNG
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg