Singurul moment când Elisabeta a II-a a plâns. Margaret Thatcher a pus-o la punct

Ultima actualizare:

    Regina și Doamna de Fier nu s-au suportat niciodată și se certau adeseaFoto: Getty
Regina și Doamna de Fier nu s-au suportat niciodată și se certau adeseaFoto: Getty

Regina Marii Britanii este considerată atât de către cei apropiați, cât și de către personalități politice ca fiind o fire foarte puternică, mereu zâmbitoare și politicoasă, dar foarte demnă. Totuși, se pare că a existat o personalitate care a reușit chiar să o facă să plângă, iar aceea a fost Margaret Thatcher, fostul premier al Regatului Unit.

A fost ca și cum două forțe foarte puternice s-au întâlnit și s-au respins reciproc. margaret Thatcher, supranumită „Doamna de Fier”, nu a căzut mereu la înțelegere cu Regina Elisabeta a II-a, iar acest lucru a erupt la un moment dat, după cum a fost relatat într-un documentar britanic și dezvăluit de cei de la The Sun.

Prințesa Josephine Loewenstein a dezvăluit prin intermediul televiziunii că singura dată când a văzut-o pe Regină înlăcrimată, a fost după o ceartă pe care a avut-o cu Margaret Thatcher. Totul plecase de la informațiile furnizate în presă despre Elisabeta, fiind criticată că nu ajunge la un consens cu premierul britanic.

De altfel, întrevederile lor profesionale nu decurgeau aproape niciodată în condiții prietenoase. Aceeași Prințesă Josephine spune că Thatcher avea obiceiul să dea gata pe nerăsuflate o sticlă de whisky, după fiecare întâlnire diplomatică la Palatul Buckingham cu Regina, într-atât de tensionate erau relațiile dintre ele.

Într-un final, a venit și rândul premierului britanic să o pună la punct, mai ales că Maiestatea Sa nu rata nicio ocazie să vobească în batjocură de femeia politician, în care vedea o rivală, dar, spuneau mulți, o și admira într-o oarecare măsură. Avea și de ce.

Margaret Thatcher a fost fiica unui băcan, care s-a ridicat pe scara socială pe propiile puteri, pnâ a ajuns într-o poziție înaltă în politica britanică. Margaret a moștenit tenacitatea tatălui său și i-a dus mai departe aspirațiile, luptând cu o dârzenie admirabilă, având în vedere că ea a devenit prima femeie în funcția de premier din întreaga istorie a Regatului Unit și prima femeie prim-ministru din întreaga istorie a Europei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Uzinele Resita (1937) jpg
vara caldura record 2024 jpg
aeronava tarom shutterstock jpg
front bloc jpg
actor impuscat jpg
Ambalaje non SGR jpg
pensionara jpg
Captură de ecran din 2024 05 27 la 13 07 21 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net