Soldații puciști, ținuți ca animalele într-un grajd. „Vor plăti scump!”

Ultima actualizare:

    Un soldat este bătut cu bestialitate de mulțimea furioasăFoto: AP
Un soldat este bătut cu bestialitate de mulțimea furioasăFoto: AP

Peste 6,000 de soldați care au fost implicați în lovitura de stat eșuată din Turcia au fost arestați de poliție iar prigoana dusă de autoritățile turce la comanda președintelui Recep Tayyp Erdogan „dă roade”.

Rețelele sociale au fost inundate cu imagini de la locul de detenție al soldaților puciști. În unele imagini se pot vedea cum unii dintre ei sunt ținuți legați, la bustul gol și legați cu mâinile la spate, într-un grajd din Ankara.

În alte imagini apare și generalul de 4 stele Akin Ozturk, capul operaținii, care are urechea dreaptă bandajată și prezintă și câteva răni în jurul gâtului.

Ministrul de Externe al Turciei a anunțat că arestările nu se vor opri aici. Ieri, generalul Bekir Ercan Van, cel care este comandatul bazei aeriene de la Incirlik, a fost și el arestat. Baza aeriană este un punct strategic extrem de important pentru americani, care își lansau de-aici raidurile cu drone desfășurate în Siria și în Irak pentru a elimina Statul Islamic.

Binali Yildirim, premierul Turciei, a anunțat că puciștii vor plăti un preț scump pentru evenimentele de vineri noapte.

Duminică, președintele Erdogan a fost prezent la funeraliile organizate în memoria victimelor de vineri noapte. Acesta a spus că nu exclude reintroducerea pedepsei cu moartea pentru a-i pedepsi cum se cuvine pe puciști.

În timp ce mulțimea prezentă cânta „noi vrem pedeapsa cu moartea”, Erdogan a afirmat: „Nu putem ignora dorința poporului într-o democrație. Acesta este dreptul vostru!”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net