Spider-Man: No Way Home, un miliard de dolari încasări în doar 12 zile

America dă lovitura cu Spider-Man: No Way Home, al treilea film Marvel care atinge suma de un miliard de încasări în doar două săptămâni de la lansare.  Asta, în timpul pandemiei de Covid și a tulpinii Omicron. Până acum, au ajuns la un miliard doar două pelicule, ambele din Universul Marvel - Avengers: Endgame, în cinci zile, în 2019, și Avengers: Infinity War, în 2018, în 11 zile.  

image

„Spider-Man: No Way Home” a dominat box-office-ul nord-american de Crăciun şi a devenit, în cel de-al doilea weekend al său de proiecţie, primul film din era COVID-19 care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari la nivel global, a anunţat duminică Exhibitor Relations, o companie specializată în analize şi statistici din industria cinematografică, relatează agențiile France-Presse şi dpa, preluate de Agerpres.

Spider-Man: No Way Home, Un miliard de dolari încasări în 12 zile

Filmul, regizat de Jon Watts în cadrul celei mai recente trilogii din franciza „Spider-Man”, s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american şi a obţinut de vineri până duminică încasări de 81,5 milioane de dolari, ridicând totalul încasărilor sale din America de Nord la 467,3 milioane de dolari. Datorită încasărilor de 587 de milioane de dolari obţinute pe plan internaţional, box-office-ul global al acestui film a ajuns în doar 12 zile la 1,05 miliarde de dolari, deşi lungmetrajul nu a fost încă lansat în China, ceea ce confirmă aşteptările analiştilor din industria cinematografică.

„Spider-Man: No Way Home” a devenit în mod oficial titlul cu cele mai mari încasări din 2021 şi s-a alăturat producţiei „Star Wars: The Force Awakens”, care a reuşit aceeaşi performanţă (depăşirea pragului de 1 miliard de dolari în doar 12 zile) în anul 2015, conform revistei Variety. Trebuie remarcat însă că, spre deosebire de „Star Wars”, rularea noului „Spider-Man” în cinematografe are loc în contextul răspândirii Omicron, varianta extrem de contagioasă a virusului SARS-CoV-2, care a determinat mai multe țări occidentale să impună restricții în viața publică.

Clasamentul box-offixe-ului american. Top 5 filme în era pandemiei Covid  

Pe locul al doilea în box-office-ul nord-american a debutat animaţia muzicală „Sing 2”, produsă de Universal Pictures, care a obţinut în weekendul premierei sale încasări de 23,8 milioane de dolari. Filmul „Sing 2”, regizat de Garth Jennings, este o animaţie muzicală ce prezintă povestea unui show pus în scenă cu ajutorul unui star rock. Pelicula beneficiază de vocile unor vedete de prim rang, precum Bono, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson şi Taron Egerton.

Pe poziţia a treia se află filmul „The Matrix: Resurrections”, produs de Warner Bros, care s-a clasat pe poziţia a treia, cu încasări de 12 milioane de dolari.

Filmul „The King's Man”, produs de 20th Century Studios, a debutat pe locul al patrulea în box-office-ul din America de Nord, cu încasări de 6,4 milioane de dolari.

Pe poziţia a cincea se află o altă peliculă lansată la sfârşitul săptămânii trecute, „American Underdog”, care a obţinut în weekendul premierei sale încasări de 6,2 milioane de dolari. Acest film are la bază povestea reală a lui Kurt Warner, un fost angajat al unui supermarket care devine cel mai bun jucător din Liga Naţională de Fotbal (NFL) din Statele Unite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net