STUDIU. Smartwatch-urile ar putea depista infectarea cu COVID-19 înainte de apariţia simptomelor

image
Se pare că smartwatch-urile actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp înainte pentru a ajuta la limitarea răspândiriifoto: Pixabay.com

Ceasurile inteligente au func┼úiile de s─ân─âtate necesare pentru a depista noul coronavirus cu mai multe zile ├«nainte ca acesta s─â-┼či fac─â sim┼úit─â prezen┼úa. Lipsesc doar corelarea acestora ┼či suportul software.

Mai multe studii ┼čtiin┼úifice realizate ├«n ultimul an au ajuns la aceea┼či concluzie: smartwatch-urile actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp ├«nainte pentru a ajuta la limitarea r─âsp├óndirii, scrie News.ro

Conform cercetătorilor de la Mount Sinai, Apple Watch poate depista micile modificări ale ritmului inimii provocate de noul coronavirus cu o săptămână înainte ca pacientul să simtă primele simptome.

81% din pacien┼úii testa┼úi pozitiv au avut acela┼či tip de modific─âri ale ritmului cardiac

Derulat ├«n perioada 29 aprilie - 29 septembrie 2020, studiul publicat sub titulatura ÔÇťWarrior WatchÔÇŁ a avut ├«n vedere 297 de persoane care lucrau ├«n sistemul de s─ân─âtate. Acestea au purtat fiecare c├óte un Apple Watch pe care a fost instalat─â o aplica┼úie special─â, ce m─âsura varia┼úia ritmului cardiac.

Un studiu similar, realizat de Universitatea Stanford, a descoperit c─â mai multe smartwatch-uri, printre care unele produse de Apple, Garmin ┼či Fitbit, au scos ├«n eviden┼ú─â c─â 81% din pacien┼úii testa┼úi pozitiv au avut acela┼či tip de modific─âri ale ritmului cardiac cu p├ón─â la 9 zile ┼či jum─âtate ├«nainte de apari┼úia simptomelor.

Depistarea c├ót mai timpurie a virusului este esen┼úial─â ├«n lupta ├«mpotriva r─âsp├óndirii acestuia, iar smartwatch-urile par s─â fie ├«n cea mai bun─â pozi┼úie s─â ajute ├«n acest sens. Acum c─â studiile au scos la iveal─â acest lucru ┼či dac─â este, ├«ntr-adev─âr, doar o chestiune de dezvoltare a unei aplica┼úii care s─â urm─âreasc─â indicatorii necesari, care exist─â deja separat, este posibil ca ├«n urm─âtoarele luni s─â vedem un mare num─âr de smartwatch-uri care s─â se promoveze pe baza acestei func┼úii. Ciudat este c─â studiile au ap─ârut ├«nainte ca smartwatch-urile care pot identifica noul coronavirus s─â apar─â de pia┼ú─â. De obicei, ├«n cazuri similare, era invers.

Citește și:

Un bărbat a trăit trei luni în aeroportul din Chicago, de teama Covid-19

├Än Israel infec╚Ťiile cu Covid-19 au sc─âzut cu p├ón─â la 50%. Motivul? Vaccinarea masiv─â a popula╚Ťiei!

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock