Suspectul atentatului din Berlin, arestat de trei ori într-un an. Era considerat periculos, dar poliţia nu îl mai supraveghea


    Anis Amri e căutat de poliţieFoto: Getty
Anis Amri e căutat de poliţieFoto: Getty

Bărbatul suspectat că ar fi pus la cale atentatul din piaţa de Crăciun din Berlin a fost eliberat de trei ori din arestul poliţiei. Anis Amri, în vârstă de 24 de ani, era sub supraveghere, dar a fost lăsat liber de oamenii legii.

Mai mult, poliţia a decis să nu îl mai urmărească în septembrie, în ciuda faptului că Amri avea legături cu clerici islamişti. El se afla sub supraveghere de şapte luni, autorităţile temându-se că ar pune la cale un atentat. El a fost arestat, dar eliberat după ce poliţia a găsit doar dovezi că făcea trafic de droguri, dar nu şi că era implicat în operaţiuni teroriste. Tunisianul a fost reţinut pentru că ar fi rănit pe cineva cu un cuţit şi pentru că ar fi încercat să recruteze un complice. 

Conform thesun.co.uk, Amri a ajuns în Europa în 2012. El a mers mai întâi în Italia, iar apoi s-a mutat în Germania. Cererea de azil i-a fost refuzată pentru că ar fi avut legături cu extermişti. Deşi autorităţile germane au vrut să îl deporteze în Tunisia, nu au putut, pentru că tânărul nu avea acte. Totuşi, el ar fi urmat să fie deportat miercuri (21 decembrie). 

Amri a intrat cu un camion într-o piaţă de Crăciun din Berlin, luni seară (19 decembrie) şi a ucis 12 oameni. ISIS a revendicat atacul, care seamănă cu cel din vară de la Nisa, în urma căruia cu murit peste 80 de oameni.

cub gazi demirel png
cub horoscop 1 gif
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
cladiri bucuresti jpeg
cub dinu maxer fiul png
bogdan ioan la vocea  jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg