Temperaturi record în Canada. 130 de morți subite la peste 49 de grade Celsius


    Meteorologii anunţă val de căldură şi disconfort termic ridicat sâmbătă şi duminică, în opt judeţe din vestul şi sud-vestul ţăriifoto: Shutterstock
Meteorologii anunţă val de căldură şi disconfort termic ridicat sâmbătă şi duminică, în opt judeţe din vestul şi sud-vestul ţăriifoto: Shutterstock

Zeci de oameni au murit în Canada pe fondul unui nou val de căldură fără precedent pentru această țară. Canada a înregistrat marţi o temperatură record pentru a treia zi consecutiv, mercurul termometrului urcând până la 49.5 grade Celsius în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver.

Poliția din zona Vancouver a fost asaltată de apelurile de urgență, fiind raportate 130 de decese subite de vineri și până acum, relatează BBC, citat de Hotnews.ro.

În majoritatea cazurilor era vorba despre persoane în vârstă sau cu diverse afecțiuni medicale. Autoritățile au spus că valul de cădură este unul dintre factorii care au contribuit la decesul persoanelor respective.

Mercurul termometrului a urcat marți până la 49.5 grade Celsius în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, pe fondul valului de căldură din ultimele zile.

Recordul istoric, depășit pentru a treia zi la rând

"La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv", a scris pe Twitter "Environment and Climate Change Canada (ECC)".

Recordul de temperatură înregistrat luni în această localitate a fost de 47.9 grade Celsius.

Vancouver, metropola canadiană de pe coasta Pacificului, a înregistrat în ultimele zile temperaturi ce au depăşit constant 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită pentru acest sezon, care nu depăşea 21 de grade Celsius.

Citește și:

Cum ne protejăm de caniculă. 13 sfaturi care ne scapă de neplăceri

9 sfaturi să faci faţă primului val de caniculă

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
fiii lui adrian nastase jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg
alerta meteo