Ţi-ai petrece vacanţa la puşcărie? Uite cum ar arăta o noapte aici!

Ultima actualizare:

    Fosta închisoare militară a devenit hostel în 2003Foto: Hostel Celica
Fosta închisoare militară a devenit hostel în 2003Foto: Hostel Celica

O închisoare veche de 130 de ani, din Slovenia, a fost transformată într-un hotel nonconformist, unde musafirii pot experimenta o noapte "la bulău".

Fosta puşcărie, construită în 1983, în Slovenia, a devenit un principal punct de atracţie pentru oamenii care vor să aibă parte de o experienţă inedită în vacanţă. Folosită iniţial drept închisoare militară de către armata austro-ungară, locaţia a fost abandonată în 1991, când Slovenia şi-a câştigat independenţa. Apoi, în 2003, fosta puşcărie a fost transformată total de către Organizaţia Studenţilor din Ljubljana într-un hostel nonconformist, numit Hostel Celica.

Cele 20 de celule au fost decorate în tonuri mai optimiste, fiecare având un design unic. Singurele reminiscenţe ale ororilor petrecute acolo sunt barele originale de la uşi şi de la ferestre. Musafirii curioşi să petreacă o noapte "la bulău" sunt nevoiţi să scoată din buzunar pentru această experienţă 31 de euro. Pe lângă cazarea efectivă, de aceşti bani, clienţii au parte de concerte live ale unor artişti locali sau internaţionali, în barul-restaurant al hostelului. În plus, ei pot vizita împrejurimile, gratuit, alături de un ghid.

"Suntem foarte mândri de unicitatea acestui hostel şi de trecutul lui ca închisoare. Ne bucurăm că oaspeţii se simt bine în această clădire istorică, a afirmat Sanja Petrovic", managerul stabilimentului, desemnat, în aprilie 2013, drept cel mai nonconformist hostel din lume, de către ghidul de călătorii Lonely Planet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net