Trei persoane au fost ucise într-un atac armat în tramvai la Utrecht, în Olanda


    Atacatorul a tras cu arma într-un tramvai din Utrechtfoto: Poliția din Utrecht
Atacatorul a tras cu arma într-un tramvai din Utrechtfoto: Poliția din Utrecht

Trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite într-un atac armat care avut loc într-un tramvai, într-o zonă rezidenţială a oraşului Utrecht, a anunţat luni poliţia olandeză. Autoritățile vorbesc despre posibile motivaţii teroriste, iar premierul Mark Rutte a catalogat situaţia drept ”foarte îngrijorătoare”.

UPDATE: Numărul morților a ajuns la trei.  Primarul orașului Utrecht a mai spus, în cadrul unei conferințe de presă, că pe lângă cei trei morți, sunt și nouă răniți.

Atacul a avut loc la 10.45 (11.45, ora României). Bărbatul s-a urcat în tramvai, a deschis din senin focul, după care a fugit la bordul unei maşini, care e căutată de poliţie în aceste momente, conform Digi 24. Unităţile antitero au descins la faţa locului, iar la căutari participă şi elicoptere ale poliţiei. ”Un bărbat a început să tragă sălbatic”, a declarat un martor ocular pentru site-ul olandez de ştiri nu.nl.

Autoritățile au ridicat nivelul de alertă teroristă la maximum

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maximum, niciun tramvai nu mai circulă, iar toate moscheile din oraş au fost evacuate, ca măsură de precauţie. Accesul în gara din Utrecht a fost intrezis, în timp ce paza a fost întărită pe toate aeroporturile din Olanda. Asta în timp ce premierul Mark Rutte şi-a anulat evenimentele programate pentru astăzi şi a convocat o şedinţă de urgenţă a guvernului.

Situaţia este în continuare neclară, fiindcă există martori care spun că ar exista de fapt mai mulţi atacatori. Informaţie nu a fost confirmată, însă, de forţele de poliţie.

Citește și:

Atac armat în două moschei din Noua Zeelandă: 49 morți. Unul dintre atacatori a transmis LIVE pe Facebook

Cine este Brenton Tarrant, unul dintre autorii atacului armat din Noua Zeelandă

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg