Un bloc de cinci etaje s-a prăbușit la Istanbul. O persoană a murit, iar opt au fost rănite. VIDEO

Un bloc de locuințe s-a prăbușit duminică, 2 iunie, în Istanbul, în Turcia. Tragicul incident a provocat moartea unei persoane și rănirea a opt, au anunțat autoritățile de acolo, scrie adevărul.ro. Prăbușirea a readus în discuție toate temerile legate de rezistența clădirilor într-un oraș predispus la cutremure. 

O persoană a fost găsită fără suflare Foto: Profimedia Images
O persoană a fost găsită fără suflare Foto: Profimedia Images

O persoană decedată, alte 8 rănite 

Imaginile de la locul dezastrului arată pompieri care încearcă să găsească supraviețuitori printre ruine. Clădirea prăbușită era un bloc de cinci etaje în Kucukcekmece, pe partea europeană a Istanbulului. Șapte persoane au fost scoase, inițial, dintre dărâmături, inclusiv doi răniți grav, a informat guvernatorul orașului, Davut Gul. Autoritățile turce au confirmat, ulterior, că încă o persoană rănită a fost salvată. Pompierii au mai scos dintre dărâmături și un trup neînsuflețit.

Blocul s-a prăbușit duminică, 2 iunie 

Conform cancelariei guvernatorului, structura veche de 36 de ani s-a prăbușit în jurul orei locale 8:40. Nu este încă clar motivul pentru care blocul a căzut, în condițiile în care nu a existat nicio explozie, dar nici activitate seismică.

Doar etajele superioare erau locuite, restul clădirii find ocupat de sedii de firme. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de peste drum arată pasageri care așteptau să intre într-un microbuz ferindu-se de rămășițele în picaj ale blocului.

Ce declarau autoritățile

„Sunt oameni prinși sub dărâmături. În prezent, echipele lucrează intensiv. Există informații că se aud sunete sub dărâmături", transmite jurnalistul Umit Uzun de la CNN. O clădire cu trei etaje plus parterul şi un ultim etaj s-a prăbușit spontan. Știm că la parter se află un sediu de muncă și că ultimul etaj este folosit ca birou. Știm, de asemenea, că există familii la cele două etaje de deasupra. Au fost scoase 8 persoane rănite, eforturile de salvare continuă afară. Se spune că alte 2 persoane s-ar afla sub dărâmături. Construit în 1988, nu a fost identificată încă nicio cauză a prăbușirii"

Peste 59.000 de oameni au murit, în 2023

„Există un cutremur în Marmara pe care îl așteptăm. Fiecare cutremur pune presiune pe clădirile vechi. S-ar putea să nu fie. Fiecare cutremur poate provoca daune suplimentare. Poate că această clădire a mai fost avariată și înainte. Clădirile dinainte de 2000 trebuie inspectate. Nu există nimic mai important decât viața. Am pierdut peste 50.000 de cetățeni pe 6 februarie. Ar fi trebuit să ne luăm măsuri de precauție mai devreme", a declarat arhitectul Nihat Șen, în cadrul unei emisiuni televizate, în urma prăbuşirii blocului.

Nu este prima oară când Turcia se confruntă cu astfel de probleme, peste 59.000 de oameni au murit, anul trecut, după ce un cutremur devastator de 7,9 a zguduit sudul Turciei și Siria vecină. Dezastrul a evidențiat gravele probleme pe care Turcia le are în ce privește punerea în aplicare a legislației din domeniul construcțiilor. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net