Un rom├ón a ajutat la prinderea teroristului din Berlin! Au stat 10 minute de vorb─â. Primele declara╚Ťii

simeon stalpnicul png
ISIS a revendicat atentatul de la BerlinFoto: Getty

Un ╚Öofer de tir rom├ón a sus╚Ťinut la autorit─â╚Ťi ca s─â le spun─â c─â teroristul din Berlin care a ucis 12 oameni s─âpt─âm├óna trecut─â l-a oprit din drum, pe o autostrad─â, c─âut├ónd informa╚Ťii despre cum poate ajunge spre Lyon.

Alexandru Gindea (37 de ani) este un rom├ón stabilit ├«n Spania. Este n─âscut ├«n Bucure╚Öti dar locuie╚Öte, acum, ├«n Girona, un or─â╚Öel din nord-estul Spaniei. Acesta a dat fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu teroristul fugar miercurea trecut─â, la ora local─â 22:45, pe autostrada A20, la un punct de serviciu, la 4 ore de condus din sudul Parisului, undeva ├«ntre localit─â╚Ťile Limoges ╚Öi Brive-la-Gaillarde. 

El a sunat de urgen╚Ť─â la poli╚Ťie pentru a alerta for╚Ťele de ordine dup─â ce l-a recunoscut pe Anis Amri. Teroristul ISIS a ucis 12 oameni dup─â ce a intrat cu un camion ├«ntr-o mul╚Ťime adunat─â ├«n Berlin, la un t├órg de Cr─âciun ╚Öi voia s─â afle cum poate s─â ajung─â ├«n Lyon.

simeon stalpnicul png

ÔÇ×S-a apropiat de u╚Öa camionului meu. Era foarte aranjat, b─ârbierit ╚Öi purta un pulover alb, de l├ón─â. C─âuta autostrada spre Lyon ╚Öi trebuia s─â se ├«ntoarc─â vreo 30 de kilometri. M-am oferit s─â ├«i ar─ât cum s─â ajung─â pe GPS sau pe telefonul mobil, dar mi-a spus c─â nu avea la el a╚Öa ceva. Am fost bucuros c├ónd a plecat pentru c─â s-a dovedit c─â nu era un ho╚Ť. Am fost precaut pentru c─â mi s-a ├«nt├ómplat s─â fiu de mai multe ori jefuit pe autostrad─â. Vorbea foarte prost franceza ╚Öi avea un accent italian. C├ónd a plecat, mi-a spus Ciao! Nu p─ârea s─â ╚Ötie foarte bine locurile. Am presupus c─â nu este francez. Nu i-am v─âzut pl─âcu╚Ťele de ├«nmatriculare deoarece a plecat foarte repede ╚Öi nu ├«i mergea unul dintre stopuri. P─ârea s─â fie nord-african ╚Öi l─âsa impresia c─â este un turist. Cred c─â cineva din Fran╚Ťa l-a ajutat s─â se g─âteasc─âÔÇŁ, a declarat Gindea. 

simeon stalpnicul png

El a m─ârturisit c─â a sunat la poli╚Ťia din Germania ╚Öi la serviciile de urgen╚Ť─â din Fran╚Ťa atunci c├ónd ╚Öi-a dat seama c─â tocmai ce vorbise cu cel mai c─âutat terorist din lume, pentru care autorit─â╚Ťile ofereau o recompens─â de 100,000 de euro. 

ÔÇ×Atunci c├ónd am v─âzut imaginile cu teroristul, pur ╚Öi simplu nu am ╚Ötiut unde s─â sun. M-a surprins c├ót de greu a fost s─â livrez aceast─â informa╚Ťie. Au pus o recompens─â de 100,000 de euro pentru prinderea lui, dar nu au men╚Ťionat ╚Öi num─ârul de telefon unde s─â suni! A trebuit s─â caut pe Google ÔÇ×Polizei BerlinÔÇŁ ca s─â g─âsesc num─ârul de telefon corect. P├ón─â la urm─â, am sunat la 999 din Fran╚Ťa pentru c─â vorbeam francez─âÔÇŁ, a mai spus rom├ónul. 

Amri (24 de ani) a fost, ├«n cele din urm─â, ├«mpu╚Öcat mortal ├«n Milano, la 3 zile de la producerea masacrului.  

charlene printul albert2 jpg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
arsinel actor jpg
prigoana fiu jpeg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png