Un român, printre victimele atacului din Germania. Nouă oameni au murit în Hanau

image
Nou─â oameni au fost uci┼či ├«n dublul atentat din Hanaufoto: AFP

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a primit confirmarea că un cetăţean român se află printre victimele atentatului de la Hanau, din Germania. Victima esteun tânăr de 23 de ani dintr-o comună din Giurgiu, care lucra legal în Germania de aproximativ cinci ani.

ÔÇŁMinisterul Afacerilor Externe informeaz─â, cu regret, c─â autorit─â┼úile germane au confirmat, cu pu┼úin timp ├«n urm─â, c─â un cet─â┼úean rom├ón se num─âr─â printre victimÔÇŁ, a transmis MAE.

Consulatul General al Rom├óniei la Bonn este ├«n contact cu autorit─â┼úile locale ┼či a luat leg─âtura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asisten┼úa necesar─â ├«n astfel de situa┼úii.┬áÔÇŁMinisterul Afacerilor Externe transmite condolean┼úe familiei ├«ndoliate ┼či condamn─â ferm orice act de violen┼ú─â ┼či manifestare xenofob─âÔÇŁ, a mai transmis MAE.

Pre┼čedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condolean┼úe familiei t├ón─ârului rom├ón care a murit ├«n atentatul din Germania.

ÔÇŁCu profund─â triste┼úe am aflat c─â ├«n urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, ┼či-a pierdut via┼úa ┼či un cet─â┼úean rom├ón. Transmit condolean┼úe familiei ├«ndoliate ├«n aceste momente de grea ├«ncercareÔÇŁ, a scris Iohannis pe Twitter.

Atacul, motivat rasial

Nou─â persoane au fost ucise ┼či alte c├óteva r─ânite, ├«n atacuri armate efectuate miercuri de un tr─âg─âtor ├«n dou─â baruri din ora┼čul german Hanau.┬á┬áSuspectul a fost g─âsit ulterior mort ├«n locuin┼úa sa, al─âturi de corpul unei alte persoane, potrivit Poli┼úiei.┬áPrimul atac a avut loc la barul Midnight din centrul ora┼čului, iar al doilea la barul Arena Bar & Cafe din cartierul Kesselstadt. Hanau se afl─â ├«n landul Hessen, la circa 25 de kilometri de Frankfurt.┬á

Acest atac a avut loc la patru zile dup─â un alt atac produs la Berlin, ├«n apropiere de centrul de cultur─â unde avea loc un spectacol turc, soldat cu un mort.┬áLegisla┼úia referitoare la arme din Germania este una dintre cele mai stricte din lume ┼či a fost ├«n─âsprit─â ┼či mai mult ├«n ultimii ani, dup─â alte atacuri ├«n mas─â.

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
ramona badescu jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
index (1) webp
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
index (19) webp
Tate  jpg
image webp
index (1) webp
image png
pexels polina tankilevitch 3905874 jpg