VIDEO Paraşutişti catapultaţi de pe pod

image

Zeci de pasionaţi de adrenalină s-au încumetat să sară de pe un pot înalt de peste 260 de metri, dar nu oricum, ci catapultaţi. În statul american Virginia de Vest a avut loc cel mai mare eveniment de base jump din lume.

 Regulile sunt simple: este nevoie de curaj, de o platformă la mare înălţime, de o paraşută şi, eventual, de o catapultă.De pe unul dintre cele mai înalte viaducte din Statele Unite, s-au încumetat să se arunce 360 de sportivi de toate vârstele.

RON MCFARLAND pasionat de base jump, 79 de ani: " E o senzaţie aparte. Mi-e greu să o descriu. " Unii au sărit singuri, alţii în tandem, iar câţiva au fost proiectaţi peste marginea podului - dar nici unul nu era legat de o coardă elastică.KELLY GATES, pasionat de base jump:" Poate voi credeţi că e o nebunie periculoasă ce facem noi, dar, de fapt, totul e calculat, e pregătit din timp, inclusiv în privinţa felului în care împachetăm. "JASON EBELHEISER, pasionat de base jump:" E o întreagă operaţiune logistică în spatele săriturii. Ne antrenăm, planificăm, facem cursuri de paraşutism. Nu poţi pur şi simplu să îţi pui în spate o paraşută şi să sari de pe un pod. E un lucru serios pe care îl tratăm cu seriozitate. " Acesta este cel mai mare eveniment de base jump din lume, dar, atenţie, care se desfăşoară în condiţii perfect legale.GREGOR WEEKS, organizator: " În mod obişnuit, trebuie să te furişezi ca să găseşti locuri de unde să sari. Dar, o dată pe an, timp de şase ore, venim aici şi facem asta complet legal. "Mii de spectatori i-au încurajat de pe margine pe sportivii temerari

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
Senatorul PSD Niculae Badalau la sediul Directiei Nationale Anticoruptie foto Marian Iliescu
Catalin Botezatu png
image
image
image
image
efecte busuioc 0 jpeg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg