Zuckerberg explică cum se va cheltui donaţia de 45 de miliarde de dolari

Ultima actualizare:

    Cele 45 de miliarde de dolari pe care le va dona Zuckerberg vor merge pentru dezvoltarea educaţiei, ştiinţei şi a cercetării în sănătateFoto Arhivă Personală
Cele 45 de miliarde de dolari pe care le va dona Zuckerberg vor merge pentru dezvoltarea educaţiei, ştiinţei şi a cercetării în sănătateFoto Arhivă Personală

Mark Zuckerberg şi soţia sa Priscilla Chan vor plasa 99% din acţiunile deţinute la Facebook, în valoare de 45 de miliarde de dolari, într-o fundaţie care se va concentra pe susţinerea potenţialului uman şi al egalităţii, potrivit unei scrisori adresate fiicei lor nou-născute pe reţeaua de socializare.

Fondatorul şi directorul general al Facebook a publicat pe reţeaua de socializare, cu ocazia naşterii fetiţei sale Max, un amplu plan de dezvoltare a ideii filantropice sub forma unei scrisori, post ce a atras peste 600.000 de like-uri în prima zi de la publicarea sa, inclusiv din partea cântăreţei Shakira, a fostului guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, şi a Melindei Gates, soţia fondatorului Microsoft, Bill Gates.

Zuckerberg, în vârstă de 31, care va controla fundaţia împreună cu soţia sa, păstrând în acelaşi timp conducerea celei mai mari reţele de socializare din lume, a precizat că va vinde sau va renunţa la acţiuni în valoare de 1 miliard de dolari în fiecare din următorii trei ani. "Sarcina a fost distractivă şi ne-a făcut să ne gândim la toate lucrurile care pot fi îmbunătăţite în lume pentru viitoarele generaţii. Singura modalitate de a atinge apogeul dezvoltării umane e să oferim posibilitatea fiecăruia de a se descoperi şi dezvolta. Trebuie să investim în anumite programe care să ne garanteze că viitorul va fi diferit de felul în care arată acum prezentul. Viitorul trebuie să fie mai bun. Trebuie să investim în sănătate, educaţie, ştiinţă şi în dezvoltarea lor. Avem această responsabilitate morală, ca societate. Pentru noi e uşor ca în acest moment să începem, pentru că pentru atinge perfecţiunea e nevoie de exerciţiu şi încercări. Vrem ca fiica noastră alături de ceilalţi copii să profite de oportunităţile pe care noi le putem crea acum. Trebuie ca ei să ducă o viaţă mai bună decât noi şi să-şi lase amprenta asupra lumii", au spus cei doi într-un interviu publicat pe Facebook.

Donează aproape toată averea

Cu o avere estimată de Forbes la 46.5 miliarde de dolari, omul de afaceri s-a angajat să doneze 99% din acțiunile sale la Facebook - a căror valoare se ridică în prezent la aproximativ 45 de miliarde de dolari – ”pentru ca în timpul vieții noastre și împreună cu mulți alții să îmbunătățim această lume pentru generația viitoare”.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net