12 trucuri pentru cozonaci pufoşi

Ultima actualizare:

1. Ingredientele trebuie să aibă aceeaşi temperatură! Scoate ouăle cu o zi înainte din frigider pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei. Făina trebuie să fie uscată şi tot la temperatura camerei.

2. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.

3. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

4. Când amestecaţi drojdia, apa şi făina nu adăugaţi sare!

5. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

6. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă frecaţi ouăle cu puţină sare.

7. Zahărul se va încorpora mai uşor dacă este topit în lapte.

8. Aluatul trebuie frământat foarte bine, până se dezlipeşte uşor de pe mână.

9. Nu deschideţi cuptorul 20 de minute după ce puneţi aluatul la copt.

10. Pentru a nu se arde, folosiţi hârtie de copt în tăvi şi puneţi un vas cu apă în cuptor.

11. Pentru a nu se usca, la jumătatea timpului necesar coacerii puneţi deasupra tăvii o hârtie de copt unsă cu ulei.

12. Nuca folosită la cozonac este mai gustoasă dacă o prăjiţi un pic într-o tigaie, după care o opăriţi cu lapte fierbinte pentru a nu fi amară.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bunica Veruta, foto Facebook jpg
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
caz roxana calin colaj captura video jpg
cum aratanoul buletin electronic romani  jpg
Batrani pensionari fericiti FOTO Shutterstock jpg
Ioan Luchian Mihalea crima homosexualitate comunism articolul 200 2 jpg
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
gaze Sursă foto: Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net