4.000 de oameni izolaţi dau vina pe « regele asfaltului»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La şapte ani de la inundaţiile catastrofale din vara lui 2005, drumul care face legătura între localităţile vrâncene Spulber şi Nereju a fost din nou luat de ape. O porţiune de 60 de metri din drum s-a surpat din cauza torenţilor râului Zăbala, apa „muşcând" în întregime şoseaua lată de 6 metri.

Aproximativ 4.000 de oameni care locuiesc în cele două comunităţi sunt izolaţi de mai bine de două zile. Printre aceştia se află şi zeci de persoane venite din alte părţi ale ţării pentru a petrece sărbătorile de Paşte la rudele din Nereju.

Aceştia s-au văzut nevoiţi să-şi amâne plecarea către case. Cei care au venit cu autoturismele personale au ales să folosească varianta ocolitoare de 30 de kilometri pe la Andreiaşu, însă pe un drum plin de gropi, cu consecinţe grave pentru maşinile proprii.

„A fost ploaie multă, s-au mai topit şi zăpezile din munţi, iar apa a venit în cantitate mare şi a distrus porţiunea de drum", a spus Ion Rusu, primarul comunei Spulber. Acesta a precizat deocamdată că nu sunt probleme cu apa potabilă şi cu energia electrică, oamenii au tot ce le trebuie acasă, iar pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite patru maşini 4x4.

Autorităţile judeţene spun că aşteaptă oprirea ploilor şi retragerea apelor, iar de astăzi sunt aşteptate în zonă utilaje pentru reconstruirea porţiunii de drum judeţean distrus de ape. Oamneii spun că îl găsesc vinovat pe omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a cărui firmă a reabilitat drumul în 2005.

Localnici spun că lucrările au fost făcute de mântuială.„În 2005 le-a trebuit trei luni să repare bucata de drum. Sper că până la iarnă o să-l facă şi pe acesta, deşi cred o să-l repare repede, că tot începe campania electorală. Aşa e pe aici", a spus Aurel Stroia, un localnic din Spulber.

Drumul va fi reparat tot de Umbrărescu

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea au precizat că, în 2005, drumul a fost reparat de firma „regelui asfaltului", Dorinel Umbrărescu, urmând să apeleze la aceeaşi firmă şi pentru situaţia de acum.

„Responsabilul drumului este Consiliul Judeţean Vrancea, însă vom iniţia o hotărâre de Guvern pentru rezolvarea situaţiei. Am luat legătura deja cu constructorul pentru repararea drumului în cel mai scurt timp", ne-a precizat subprefectul Dragoş Mircea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net