6 ani închisoare pentru tatăl care şi-a biciuit fiicele. Fetele au vopsit câinele

12 noiembrie 2019
article img
Bruta care și-a biciuit fiicele pentru că au vopsit câinele din curte a fost condamnatFOTO: adevarul.ro

Bruta care și-a biciuit fiicele pentru că au vopsit câinele din curte a fost condamnat. Bărbatul va sta în pușcărie 6 ani și 10 luni pentru oribila faptă. Sentința Judecătoriei Aiud nu este definitivă. Bărbatul are dreptul să facă apel.

Condamnare la închisoare pentru Muntean Constantin, un bărbat din județul Alba care și-a bătut cele trei fiice. Și-a biciuit copiii pentru că vopsiseră cățelul din curte.

Judecătorul l-a condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare, dar decizia magistraților nu este definitivă, scrie adevarul.ro. Fetele și mama lor primesc acum consiliere psihologică.

Tatăl a fost reținut de Poliție în luna iulie, după ce un vecin a chemat asistența socială. Se speriase de vânătăile pe care le observase pe corpul celor trei fete. Copilele au 6, 8 și 11 ani. Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Apoi judecătorul a decis să fie cercetat în stare de arest.

La trei luni după ce și-a lovit fetele, pentru tată a venit și prima sentință: a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare și obligat să le plătească celor trei fetițe câte 30.000 de lei, daune morale, scrie adevarul.ro.

article img
Un vecin a chemat asistența socială. Se speriase de vânătăile pe care le observase pe corpul celor trei fete, de 6, 8 și 11 aniFOTO: adevarul.ro

În plus, Muntean Constantin a fost decăzut din drepturile părinteşti asupra celor trei fiice şi i-a fost interzis dreptul de a comunica cu acestea ori de a se apropia de ele şi de locuinţa, şcoala sau alte locuri unde acestea desfăşoară activităţi sociale pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei.

Cele trei fete au fost consiliate psihologic de specialiștii de la Protecția Copilului. Aceștia au observat că minorele prezentau semne ale abuzului fizic și emoțional, ceea ce le-a provocat tulburări de comportament.

Citește și:

Șocant! 45 de copii, violați în familie, în doar 6 luni

Cum ne ferim copiii de pedofili. La fiecare patru zile, un minor e abuzat sexual