A apărut aplicația care îți permite să faci bani din deșeurile reciclabile

Ultima actualizare:

    Proiecte vizionare de colectare selectivă precum Recicleta vor avea un ajutor în identificarea firmelor de reciclare. Foto: Adevărul
Proiecte vizionare de colectare selectivă precum Recicleta vor avea un ajutor în identificarea firmelor de reciclare. Foto: Adevărul

Colectarea și reutilizarea ambalajelor din materiale plastice, sticlă, carton și aluminiu este o provocare tot mai mare pentru autoritățile române. Pentru a atinge obiectivele asumate în fața Uniunii Europene (reciclarea a 55% din deșeurile reutilizabile până în 2020), oficialitățile de la București și-au intensificat eforturile de a încuraja colectarea selectivă. Românii care au făcut din sortarea deșeurilor un mod de viață au la dispoziție o aplicație de mobil care îi ajută să-și valorifice deșeurile pe care le-au strâns în vederea reciclării.

BuyMySell este numele aplicației de mobil creată de un tânăr român, specialist IT, care e disponibilă deocamdată telefoanelor mobile cu sistem Android. Aplicația, la realizarea căreia au contribuit o serie de programatori cooptați pentru acest proiect, asigură o legătură directă între colectorii de deșeuri reutilizabile și firmele de reciclare. Fiecare persoană care obișnuiește să colecteze separat ambalajele și strânge o cantitate semnificativă poate publica în aplicație stocul pe care îl are la un moment dat, iar operatorii pot licita pentru achiziționarea lor. „Încercăm să creăm o piață atât pentru vânzarea deșeurilor, cât și pentru predarea gratuită a acestora către firmele de reciclare, în funcție de alegerea fiecăruia dintre noi. Fiecare persoană poate publica stocurile colectate, iar firmele de reciclare pot licita pentru ele sau le pot colecta gratuit”, ne spune Bogdan Marin, cel care a avut ideea acestei aplicații.


    Aplicația e disponibilă gratuit în Google Play, spune creatorul ei, Bogdan Marin
Aplicația e disponibilă gratuit în Google Play, spune creatorul ei, Bogdan Marin

Aplicația oferă posibilitatea căutarii centrelor de colectare din zona dorită, în funcție de deşeul pe care o persoana îl are în posesie. Se pot vizualiza inclusiv prețurile de achiziție ale punctelor de colectare. Companiile își pot publica adresele punctelor de colectare, prețurile de achiziție pentru fiecare deșeu în parte, cât și localizarea pubelelor instalate. Platforma oferă Cumpărătorului (Buyer) posibilitatea optimizării costurilor de colectare, prin detalii complete referitoare la categoria de deșeuri, cantități și locuri de predare din zona de interes.

„Contul de Vânzător (Seller) reprezintă o persoană ce își dorește un venit din strângerea de materiale reciclabile. Seller-ul publică stocul și așteptă ca un Cumpărător (Buyer) să liciteze pentru acesta și apoi acceptă oferta. Contul de tip Cumpărător (Buyer) va fi utilizat de o companie din domeniul reciclării. Buyer-ul va filtra stocurile din zona sa de interes și poate confirma ridicarea lor dacă este solicitată gratuit de Seller sau poate licita pentru stoc. În momentul acceptării ofertei de către Vânzător (Seller), datele de contact ale părților implicate în tranzacție vor fi trimise automat către adresele de e-mail furnizate la momentul creării conturilor în aplicația BuyMySell”, concluzionează Bogdan Marin.

simeon stalpnicul png

Nu e singura aplicație de mobil din România care contribuie la eficientizarea colectării selective a deșeurilor. Detalii despre inițiative similare puteți găsi AICI.

Platformă online pentru achiziția de produse românești

Aplicația mai are o componentă, care permite tranzacționarea directă, fără intermediari, a unor produse autohtone cum sunt legumele și fructele. Prin această facilitate se urmărește crearea unei legături directe între producători și consumatori, cu scopul susținerii afacerilor mici din România. „Contul de tip Vânzător (Seller) va fi ales de un producător. Acesta va publica stocul său și așteaptă ca un Cumpărător să liciteze pentru acesta și apoi acceptă oferta. Contul de tip Cumpărător (Buyer) este folosit de o persoană fizică sau juridică ce dorește achiziționarea de produse direct de la producător. Acesta poate filtra stocurile din zona de interes și licita pentru acestea. În momentul acceptării ofertei de către Vânzător (Seller), datele de contact ale părților implicate în tranzacție vor fi trimise automat către adresele de e-mail furnizate la momentul creării conturilor în aplicația BuyMySell”, a declarat Bogdan Marin, pentru ziarul Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net