A ap─ârut aplica╚Ťia care ├«╚Ťi permite s─â faci bani din de╚Öeurile reciclabile

simeon stalpnicul png
Proiecte vizionare de colectare selectivă precum Recicleta vor avea un ajutor în identificarea firmelor de reciclare. Foto: Adevărul

Colectarea ╚Öi reutilizarea ambalajelor din materiale plastice, sticl─â, carton ╚Öi aluminiu este o provocare tot mai mare pentru autorit─â╚Ťile rom├óne. Pentru a atinge obiectivele asumate ├«n fa╚Ťa Uniunii Europene (reciclarea a 55% din de╚Öeurile reutilizabile p├ón─â ├«n 2020), oficialit─â╚Ťile de la Bucure╚Öti ╚Öi-au intensificat eforturile de a ├«ncuraja colectarea selectiv─â. Rom├ónii care au f─âcut din sortarea de╚Öeurilor un mod de via╚Ť─â au la dispozi╚Ťie o aplica╚Ťie de mobil care ├«i ajut─â s─â-╚Öi valorifice de╚Öeurile pe care le-au str├óns ├«n vederea recicl─ârii.

BuyMySell este numele aplica╚Ťiei de mobil creat─â de un t├ón─âr rom├ón, specialist IT, care e disponibil─â deocamdat─â telefoanelor mobile cu sistem Android. Aplica╚Ťia, la realizarea c─âreia au contribuit o serie de programatori coopta╚Ťi pentru acest proiect, asigur─â o leg─âtur─â direct─â ├«ntre colectorii de de╚Öeuri reutilizabile ╚Öi firmele de reciclare. Fiecare persoan─â care obi╚Önuie╚Öte s─â colecteze separat ambalajele ╚Öi str├ónge o cantitate semnificativ─â poate publica ├«n aplica╚Ťie stocul pe care ├«l are la un moment dat, iar operatorii pot licita pentru achizi╚Ťionarea lor. ÔÇ×├Äncerc─âm s─â cre─âm o pia╚Ť─â at├ót pentru v├ónzarea de╚Öeurilor, c├ót ╚Öi pentru predarea gratuit─â a acestora c─âtre firmele de reciclare, ├«n func╚Ťie de alegerea fiec─âruia dintre noi. Fiecare persoan─â poate publica stocurile colectate, iar firmele de reciclare pot licita pentru ele sau le pot colecta gratuitÔÇŁ, ne spune Bogdan Marin, cel care a avut ideea acestei aplica╚Ťii.

simeon stalpnicul png
Aplica╚Ťia e disponibil─â gratuit ├«n Google Play, spune creatorul ei, Bogdan Marin

Aplica╚Ťia ofer─â posibilitatea c─âutarii centrelor de colectare din zona dorit─â, ├«n func╚Ťie de de┼čeul pe care o persoana ├«l are ├«n posesie. Se pot vizualiza inclusiv pre╚Ťurile de achizi╚Ťie ale punctelor de colectare. Companiile ├«╚Öi pot publica adresele punctelor de colectare, pre╚Ťurile de achizi╚Ťie pentru fiecare de╚Öeu ├«n parte, c├ót ╚Öi localizarea pubelelor instalate. Platforma ofer─â Cump─âr─âtorului (Buyer) posibilitatea optimiz─ârii costurilor de colectare, prin detalii complete referitoare la categoria de de╚Öeuri, cantit─â╚Ťi ╚Öi locuri de predare din zona de interes.

ÔÇ×Contul de V├ónz─âtor (Seller) reprezint─â o persoan─â ce ├«╚Öi dore╚Öte un venit din str├óngerea de materiale reciclabile. Seller-ul public─â stocul ╚Öi a╚Ötept─â ca un Cump─âr─âtor (Buyer) s─â liciteze pentru acesta ╚Öi apoi accept─â oferta. Contul de tip Cump─âr─âtor (Buyer) va fi utilizat de o companie din domeniul recicl─ârii. Buyer-ul va filtra stocurile din zona sa de interes ╚Öi poate confirma ridicarea lor dac─â este solicitat─â gratuit de Seller sau poate licita pentru stoc. ├Än momentul accept─ârii ofertei de c─âtre V├ónz─âtor (Seller), datele de contact ale p─âr╚Ťilor implicate ├«n tranzac╚Ťie vor fi trimise automat c─âtre adresele de e-mail furnizate la momentul cre─ârii conturilor ├«n aplica╚Ťia BuyMySellÔÇŁ, concluzioneaz─â Bogdan Marin.

simeon stalpnicul png

Nu e singura aplica╚Ťie de mobil din Rom├ónia care contribuie la eficientizarea colect─ârii selective a de╚Öeurilor. Detalii despre ini╚Ťiative similare pute╚Ťi g─âsi AICI.

Platform─â online pentru achizi╚Ťia de produse rom├óne╚Öti

Aplica╚Ťia mai are o component─â, care permite tranzac╚Ťionarea direct─â, f─âr─â intermediari, a unor produse autohtone cum sunt legumele ╚Öi fructele. Prin aceast─â facilitate se urm─âre╚Öte crearea unei leg─âturi directe ├«ntre produc─âtori ╚Öi consumatori, cu scopul sus╚Ťinerii afacerilor mici din Rom├ónia. ÔÇ×Contul de tip V├ónz─âtor (Seller) va fi ales de un produc─âtor. Acesta va publica stocul s─âu ╚Öi a╚Öteapt─â ca un Cump─âr─âtor s─â liciteze pentru acesta ╚Öi apoi accept─â oferta. Contul de tip Cump─âr─âtor (Buyer) este folosit de o persoan─â fizic─â sau juridic─â ce dore╚Öte achizi╚Ťionarea de produse direct de la produc─âtor. Acesta poate filtra stocurile din zona de interes ╚Öi licita pentru acestea. ├Än momentul accept─ârii ofertei de c─âtre V├ónz─âtor (Seller), datele de contact ale p─âr╚Ťilor implicate ├«n tranzac╚Ťie vor fi trimise automat c─âtre adresele de e-mail furnizate la momentul cre─ârii conturilor ├«n aplica╚Ťia BuyMySellÔÇŁ, a declarat Bogdan Marin, pentru ziarul Click!.

Roger E  Mosley car crash jpg
cub  anamaria prodan 2 png
marcela fota
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
baietel muscat de rechini 2 jpg
zodiac 600x400 jpeg
M─âd─âlina Ghenea 35 (3) jpg
bianca dragusanu si ema uta jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
politisti arestare
foto fb marius budai
regina elisabeta meghan markle jpeg
bolid incendiu PNG
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
parinti uk 2 jpg