A fost prins bărbatul care a anunțat atacuri cu rachetă la Hotelul Sheraton şi Şcoala Americană


    Hotelul Sheratorn din București, ținta unor amenințări false de atacuri cu rachetăfoto: arhivă Click!
Hotelul Sheratorn din București, ținta unor amenințări false de atacuri cu rachetăfoto: arhivă Click!

Bărbatul care în urmă cu aproape o lună a sunat la 112 și a spus că Hotelul Sheraton şi Şcoala Americană vor fi atacate cu rachete a fost prins, azi, de procurorii DIICOT. Acesta are 46 de ani și este din Jidvei, județul Alba. Acum este cercetat pentru acte de terorism. Anunțurile despre presupusele atacuri au fost făcute la 1 martie. Atunci autoritățile au evacuat hotelul și școala vizate. Apelurile s-au dovedit a fi false.

Procurorii DIICOTau mers pe firul unor informații și au descins, în această dimineață, la locuința ”teroristului” din localitatea Jidvei, în județul Alba. Acolo l-au și găsit pe bărbatul care în urmă cu aproximativ 6 săptămâni, a sunat la 112 și a anunțat că Hotelul Sheraton şi la Şcoala Americană urmau să fie atacuri cu rachetă. La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”.

Bărbatul de 46 de ani a sunat de pe o cartelă preplătită și a făcut anunțul cu ajutorul unei înregistrări audio.

Imediat după anunțuri, centrul Bucureștiului, unde este hotelul vizat, și zona unde se află Școala Americană au fost împânzite de polițiști și agenți ai SRI. Autoritățile au evacuat oamenii, au delimitat zona și au început verificările. Fiecare colțișor a fost verificat. 

Aproximativ 200 de clienți și angajați ai Hotelului Sheraton din Piața Romană au fost scoși în stradă. Și persoanele care se aflau în sediul Fundației Româno-Americane și la Școala Americană au fost evacuate. După zeci de minute s-a ajuns la concluzia că nu este niciun pericol și s-a stabilit că apelurile au fost false.

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
cub catalin botezatu dubai png
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg