A murit „Luceafărul folclorului românesc”, dirijorul Stelian Stoica

A murit „Luceafărul folclorului românesc”, dirijorul Stelian Stoica, unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști români. Vestea a venit ca un șoc și a cutremurat întreaga lume a muzicii populare românești. 

image

Stelian Stoica nu mai este printre noi însă amintirea lui va rămâne vie în sufletele tuturor celor care i-au iubit muzica. E o pierdere uriașă, mai ales că în ultima vreme am pierdut și alți artiști grei ai folclorului românesc.

Maestrul Stelian Stoica, dirijorul și coordonatorul Ansamblului Jidvei România, a pierdut lupta cu viața, lăsând în urma sa foarte multă durere și suferință, mai ales în rândul familiei dar și a celor care l-au cunoscut și au lucrat alături de el. 

Vestea a cutremurat lumea muzicii populare românești, Stelian Stoica fiind unul dintre cei mai iubiți artiști. Fanii sunt șocați și îndurerați, căci nimenu nu se aștepta la o astfel de nenorocire.

Cine a fost Stelian Stoica

Solistul a fost apreciat în cursul vieții prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național „Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale.

Vestea tristă a fost dată pe rețelele de socializare chiar de către colegii de breaslă ai dirijorului. Iată care este mesajul!

Mesajul de adio al prietenilor 

”Noi, membrii Ansamblul Jidvei Romania - Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania suntem indurerati de aceasta veste tragica a plecarii la cele vesnice a Maestrului nostru drag!

Generatii de generatii de artisti, formati sau acompaniati, cu siguranta, sunt la fel de indurerati!!!! Cuvintele sunt putine, dar lasam sa vorbeasca versurile si cantecele create cu atata daruire de dumnealui:

,, Toate-n lume sunt stiute

Cate-s vrute si nevrute

Numai cele ce-i stau scrise

Omului nu ii sunt spuse

Cate-n lume bune-s rele

Stie Dumnezeu de ele”, este mesajul transmis de reprezentanții ansamblului Jidvei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net