Adrian Streinu-Cercel preconizeaz─â un nou val, la ├«nceputul anului: ┬źRom├ónii se comport─â ca ┼či cum ┼či-ar dori s─â se infecteze cu SARS-CoV-2┬╗

image
Profesorul Adrian Streinu-Cercel i-a criticat pe româniFoto: Facebook

Reputatul medic Adrian Streinu-Cercel (65 de ani) a declarat mul╚Ťi rom├óni dau dovad─â de incon╚Ötien╚Ť─â ╚Öi se comport─â ca ┼či c├ónd ┼či-ar dori s─â se infecteze cu SARS-CoV-2. Doctorul a men╚Ťionat ca motiv faptul c─â oamenii nu vor nici s─â poarte masc─â, dar nici s─â se vaccineze. Streinu-Cercel a precizat c─â, cel mai probabil, Rom├ónia va trece printr-un noul val de Covid-19, la ├«nceputul lui 2022.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a afirmat c─â de vin─â este comportamentul rom├ónilor, care refuz─â cu des─âv├ór╚Öire s─â respecte normele ╚Öi restric╚Ťiile sanitare, menite s─â stopeze pandemia de coronavirus. 

┬źAnul 2022 ne va pune ├«n situa┼úia s─â mai avem, foarte probabil, cel pu┼úin la ├«nceputul anului, ├«nc─â un val epidemic ┼či asta tot din cauza noastr─â, c─â nu ├«n┼úelegem c─â trebuie s─â purt─âm masca tot timpul, de diminea┼úa ┼či p├ón─â seara, c─â nu ├«n┼úelegem c─â trebuie s─â ne vaccin─âm, c─â nu ├«n┼úelegemÔÇŽÔÇŁ, a explicat vineri (3 decembrie) medicul Adrian Streinu Cercel, la dezbaterea ÔÇ×Programul de tratament HIV ÔÇô prezent ┼či perspective┬╗.  El a mai spus ╚Öi c─â ÔÇ×rom├ónii nu prea mai poart─â masc─â ┼či se comport─â ca ┼či cum ┼či-ar dori s─â se infecteze cu SARS-CoV-2ÔÇŁ.

┬źEste clar c─â aceast─â noua variant─â tinde s─â fie dominant─â peste tot┬╗

Mai mult, acesta a vorbit ╚Öi de noua variant─â de Covid-19, Omicron, care a ├«ngrijorat ├«ntreaga planet─â. Streinu-Cercel a precizat c─â tot ce putem face este s─â ne vaccin─â, s─â purt─âm masc─â ╚Öi, totodat─â, s─â respect─âm restric╚Ťiile impuse de autorit─â╚Ťi.

┬źAt├óta timp c├ót nu se poarta masca a┼ča cum trebuie s─â acopere ┼či nasul ┼či gura este evident c─â este o expunere care, ├«n actualul context epidemiologic, poate s─â duc─â la infectarea persoanei respective ┼či, din p─âcate, s─â ajung─â ┼či la spital.

Vede┼úi c─â vine o noua su┼č─â, aceast─â nou─â tulpin─â Omicron, care are foarte multe muta╚Ťii din care 15 sunt la nivelul domeniului de cuplare a receptorului, ceea ce schimb─â complet datele problemei din punct de vedere a ratei de transmitere. Ca s─â dau un exemplu pe date de la CDC din Africa de Sud din 249 de tulpini care au fost secven╚Ťiale, 172 au apar╚Ťinut Omicron. Deci este clar c─â aceast─â noua variant─â tinde s─â fie dominant─â peste tot. Ce ne r─âm├óne de f─âcut? P─âi dup─â doi ani de pandemie ╚Ötim ce avem de f─âcut.

Primul lucru este s─â ne vaccin─âm. ┼×i exist─â ├«ntrebarea dac─â vaccinul acoper─â ┼či aceast─â variant─â. Tot CDC a venit ┼či a spus c─â ├«n momentul de fa┼ú─â datele preliminare arat─â c─â vaccinul ne protejeaz─â de cazurile severe ┼či de decese. Propor╚Ťia ├«n care o va face r─âm├óne s─â fie stabilit─â ├«n continuare. O alt─â veste bun─â este c─â testele pe care le avem ├«n momentul de fa┼ú─â ├«n utilizare acoper─â ┼či aceast─â variant─â a virusului ceea ce este foarte bine c─â ├«ncep ╚Öcolile.

Ce mai avem de f─âcut? S─â purt─âm masca ┼či ├«n interior ┼či ├«n exterior. Nu cred c─â trebuie s─â mai mergem cu m─âsuri din acelea c─â dac─â sunt 5 oameni ├«n camer─â stam f─âr─â masc─â dac─â sunt 6 stam cu masc─â┬╗, a declarat profesorul Adrian Streinu-Cercel, citat de stiripesurse.ro.

┬źTrebuie s─â ne sp─âl─âm cu ap─â ┼či s─âpun┬╗

Profesorul a mai vorbit ╚Öi despre m─âsurile pe care le pot lua oamenii din proprie ini╚Ťiativ─â. Acesta i-a sf─âtuit pe rom├óni s─â ├«╚Öi fac─â propria anchet─â epidemiologic─â, s─â nu mai a╚Ötepte p├ón─â este prea t├órziu ╚Öi s─â evite pe c├ót posibil ├«nt├ólnirile ├«n grupuri mari. De asemenea, Streinu-Cercel le-a cerut oamenilor s─â nu uite c├ót de important─â este igiena m├óinilor. Sp─âlatul des pe m├óini este obligatoriu!

ÔÇ×Trebuie s─â ne sp─âl─âm cu ap─â ┼či s─âpun pentru c─â ne decontamineaz─â particulele infectante de pe m├óini. 94% din toate particulele care con┼úin acizi nucleici din oceane sunt reprezentate de particule virale. Ca s─â ╚Ötim despre ce vorbim. ┼×i asta a fost cu multe milioane de ani ├«naintea nost─â pe Terra. Deci ╚Ötiu foarte bine ce au de f─âcut pe acest p─âm├óntÔÇŁ, a mai explicat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Citește și

De unde a luat doctorul Adrian Streinu numele de Cercel. Povestea din spatele numelui celebru

Adrian Streinu-Cercel avertizeaz─â c─â pandemia nu se ├«ncheie cur├ónd: ┬źNe mai a┼čteapt─â ├«nc─â dou─â valuri┬╗

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn