Adriean Videanu şi Ilie Sârbu, audiaţi în dosarul lui Ioan Niculae

Ultima actualizare:

    Ioan Niculae e cercetat pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani
Ioan Niculae e cercetat pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi Ilie Sârbu s-au prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiaţi în dosarul în care este cercetat Ioan Niculae, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Adrian Videanu şi fostul senator Ilie Sârbu au fost citaţi de DNA pentru a fi audiaţi în calitate de martor în dosarul în care sunt cercetaţi Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, şi Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila pentru infracţiuni de corupţie.

„Am venit în calitate de martor, într-un dosar de care nu știu nimic'”, a declarat Adrian Videanu, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În acelaşi dosar a fost audiat,luni, în calitate de martor şi Claudiu Constantin Stafie, fost secretar de stat în Ministerul Economiei. Acesta a refuzat să facă orice declaraţie la ieşirea din sediul DNA.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îi cercetează pe Ioan Niculae, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani, iar pe Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, pentru trafic de influenţă.

Printre acuzaţiile care i se aduc lui Niculae se numără şi cea că, în prima parte a anului 2009, ar fi încercat să corupă o serie de funcţionari publici şi înalţi demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilităţi fiscale, privind subvenționarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, cu consecinţă directă în beneficiul financiar al grupului Interagro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
sticle plastic jpeg
droguri praf cocaina shutterstock 2081236753 jpg
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
image
actualitate.net
image
actualitate.net