Ai grijă cu cine zbori! Aceste companii aeriene au interdicție pe cerul Europei

simeon stalpnicul png
Mustique Airways a fost agreată în UE, în urma evaluării din luna noiembrie a acestui an

Spațiul aerian al Uniunii Europene nu este pentru oricine. Peste o sută de companii aeriene care operează la nivel mondial au interdicția de a zbura deasupra bătrânului continent, din cauză că nu întrunesc condițiile de securitate ale UE. Recent, Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene care nu pot opera în UE. Vezi care sunt companiile care trebuie să ocolească spațiul aerian comunitar!

Comisia Europeană evaluează an de an serviciile companiilor aeriene și decide dacă acestea respectă condițiile de securitate a zborurilor impuse de autoritățile europene. Pe lista companiilor care nu au dreptul de a folosi spațiul aerian comunitar se regăsesc 178 de companii, cele mai multe din Orientul mijlociu, America de Sud și Africa. Iată AICI lista completă a companiilor interzise în UE! Ține minte aceste nume și ocolește-le atunci când ești în vacanță în afara spațiului european!

După evaluarea anuală, Comisia Europeană poate decide eliminarea de pe listă a companiilor care și-au îmbunătățit condițiile de securitate. Anul acesta, două companii au fost scoase de pe listă pentru progresele înregistrate. E vorba de Mustique Airways, companie cu sediul oficial în Saint Vincent and the Grenadines (Caraibe), și de Urga, din Ucraina. Însă, o altă companie – Avior Airlines (Venezuela) – a fost inclusă pe lista celor care nu oferă condiții sigure de zbor.

„Obiectivul nostru este să oferim cel mai ridicat nivel de securitate în spațiul aerian european. Lista UE privind securitatea aeriană rămâne una dintre cele mai eficiente unelte pentru a atinge acest deziderat. Azi putem arăta că, beneficiind de ajutorul nostru, companiile aeriene pot fi înlăturate rapid de pe această listă dacă abordează problemele lor de siguranță. Eforturile sunt răsplătite și sper că exemplul dat de Mustique Airways și Urga îi va inspira și pe ceilalți”, a declarat Violeta Bulc, comisar european pentru transporturi.

simeon stalpnicul png
Violeta Bulc este comisar european pentru transporturi din partea Sloveniei. Foto: ec.europa.eu
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Adelina Pestriţu
Tora Vasilescu
Mihai Șora Sursă: Profimedia
FotoJet jpg
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
alimente shutterstock 392741167 jpg
vladimir putin si bomba nucleara
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg