Ajutor de la stat în valoare de 750 de lei, în 2024. Ce vor fi românii obligați să facă cu banii

Oamenii care locuiesc la bloc, în 2024, este posibil să primească un ajutor de la stat, în valoare de 750 de lei. Cu banii, românii vor fi obligați să-și cumpere și instaleze repartitoare. Ministrul Energiei Sebastian Burduja a declarat, recent, că se dorește și amânarea termenului actual pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare, data limită fiind ultima zi a acestui an. Tocmai pentru ca românii vulnerabili să nu fie sancționați. 

Ce vor fi obligați să facă românii cu banii Foto: Shutterstock
Ce vor fi obligați să facă românii cu banii Foto: Shutterstock

Românii ar putea lua 750 lei de la stat

Persoanele sau familiile aflate în situații vulnerabile ar putea beneficia, în 2024, de 750 de lei de la stat, bani pe care să îi folosească pentru cumpărarea și montarea repartitoarelor de căldură în apartamente.

Proiectul legislativ a fost pus recent în dezbaterea Senatului. Acesta prevede și amânarea termenului actual pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă cu un an, până în decembrie 2024, scrie Antena3 CNN.ro.

Ce vor fi obligați să facă românii cu banii de la stat

Așadar, proiectul legislativ propune, în primul rând, „acordarea unui sprijin temporar aferent anului 2024 categoriilor de persoane vulnerabile, pentru compensarea costului aferent achiziției și montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, în imobile de tip condominiu, racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică”, după cum scrie în primul articol din document. 

Ce a declarat ministrul Energiei 

„În premieră, pentru că totuși noi din 2014 tot amânăm cu un an, pentru prima dată dăm și un sprijin românilor prin Fondul pentru modernizare. Deci, practic, prin acești bani europeni, în jur de 700 de lei vom oferi românilor care nu își permit montarea acestor repartitoare. 

Noi am definit categorii, persoane și familii vulnerabile cu un venit lunar sub 2.000 de lei pe membru de familie și sperăm că acest ajutor îi va motiva pe tot mai mulți români să își monteze aceste dispozitive în următorul an de zile. Venim în sprijinul românilor și îi rugăm să stea liniștiți pentru că nu îi amendează nimeni", a declarat ministrul Energiei Sebastian Burduja. 

Cine face parte din categoria persoanelor vulnerabile 

Definiția persoanelor sau familiilor vulnerabile este stabilită de OUG 166/2022, prin care, de altfel, a fost introdus și ajutorul de 1.400 de lei, ce poate fi folosit pentru plata facturilor sau datoriilor la energie. 

Astfel, sunt considerate vulnerabile persoanele și familiile care au un venit pe membru de familie sub 2.000 lei, la care se adaugă şi condițiile de vârstă corelate cu capacitatea de muncă, limita de vârstă fiind stabilită la 60 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net