Alertă în București! Un babuin evadat se plimbă nestingherit pe străzile din sectorul 5

image
Babuinul este o maimu╚Ť─â foarte puternic─â ╚Öi poate deveni agresiv─â dac─â este speriat─â

O femeie din sectorul 5 al Capitalei, care locuie╚Öte ├«n cartierul Ferentari, s-a trezit, ieri, ziua ├«n amiaza mare, cu o maimu╚Ť─â ├«n curtea casei. Femeia, care se afla ├«n acel moment cu copilul afar─â, a v─âzut animalul o coco╚Ťat pe gard, iar apoi l-a filmat ├«n timp ce acesta se plimba tacticos prin fa╚Ťa casei. Acum s-a declan╚Öat alert─â ├«n Bucure╚Öti, iar autorit─â╚Ťile r─âscolesc toate str─âzile ╚Öi parcurile din zon─â ca s─â prind─â babuinul.

Trei maimu╚Ťe din specia babuin au evadat din curtea unui bucure╚Ötean, iar una dintre ele ├«nc─â se plimb─â nestingherit─â pe str─âzile Capitalei.

Femeia ├«n curtea c─âreia s-a refugiat maimu╚Ťa a filmat ├«ntreaga scen─â, iar apoi a sunat la num─ârul de urgen╚Ť─â 112. Primii care au ajuns la fa╚Ťa locului au fost jandarmii, dar neav├ónd echipamentul necesar, nu au reu╚Öit s─â captureze animalul. Au venit apoi cei de la Poli╚Ťia Local─â ╚Öi trei echipaje de la Protec╚Ťia Animalelor. Contactat─â de reporterii Click, C─ât─âlina Tr─ânescu, purt─âtor de cuv├ónt ├«n cadrul Autorit─â╚Ťii pentru Supravegherea ╚Öi Protec╚Ťia Animalelor, a declarat c─â echipajele au fost ├«nso╚Ťite ╚Öi de un medic veterinar care avea preg─âtit un tranchilizant. ÔÇ×La adres─â au sosit poli╚Ťi╚Öti locali, jandarmi, dar ╚Öi trei echipaje de la Protec╚Ťia Animalelor ├«nso╚Ťite de un medic veterinar. Acesta avea preg─âtit un tranchilizant dar, din p─âcate, c├ónd au ajuns la fa╚Ťa locului, animalul disp─âruseÔÇŁ. Nimeni nu a putut s─â spun─â unde a fugit.

Oamenii au hr─ânit maimu╚Ťa cu banane

Se pare c─â maimu╚Ťa, care face parte din specia pavian sau babuin ÔÇô a╚Öa cum ne-au spus speciali╚Ötii - este obi╚Önuit─â cu oamenii care au ╚Öi hr─ânit-o cu banane. Din filmule╚Ťul postat pe internet, se observ─â c─â, ├«ntr-adev─âr, animalul nu pare impresionat de prezen╚Ťa omului. Coco╚Ťat ini╚Ťial pe un gard, el coboar─â ├«ncet ├«n curtea femeii, iar apoi se plimb─â agale prin fa╚Ťa casei. Nu a dat nici o clip─â vreun semn de agresivitate, dar nici nu a fost provocat ├«n vreun fel.

image
Babuinul este o maimu╚Ť─â foarte puternic─â ╚Öi poate deveni agresiv─â dac─â este speriat─âSursa foto: adevarul.ro

Animalul face parte din specia babuin

Medicii veterinari ne-au spus c─â lucrurile, dincolo de comicul situa╚Ťiei, sunt foarte serioase. ÔÇ×Maimu╚Ťa fugar─â pare a fi din specia pavian sau babuin. Ca orice alt animal, este imprevizibil─â, mai ales dac─â este speriat─â ╚Öi fl─âm├ónd─â. Vorbim despre un animal care a crescut ├«n cas─â, iar acum, deodat─â, se treze╚Öte afar─â, ├«nconjurat de persoane str─âine ╚Öi de multe zgomote. Nu este obi╚Önuit─â cu claxoane, ma╚Öini ╚Öi agita╚Ťie. Animalul poate deveni el ├«nsu╚Öi agitat ╚Öi, din aceast─â cauz─â, agresiv. Maimu╚Ťa poate deveni periculoas─âÔÇŁ, au mai spus speciali╚Ötii pentru Click! Ace╚Ötia aten╚Ťioneaz─â bucure╚Ötenii s─â stea departe dac─â o z─âresc pe strad─â sau prin parcuri. ÔÇ×Oamenii nu ar trebui s─â se apropie, nu ar trebui sub nici o form─â s─â ├«ncerce s-o ating─â, s-o m├óng├óie, s-o ia ├«n bra╚Ťe sau s-o hr─âneasc─â. Nu ╚Ötim ce reac╚Ťie poate avea. Cine o z─âre╚Öte, ar trebui s─â stea la o distan╚Ť─â considerabil─â ╚Öi s─â anun╚Ťe imediat autorit─â╚ŤileÔÇŁ.

╚śi medicul veterinar Dan Lescai a explicat c─â animalul poate deveni foarte periculos pentru om. ÔÇ×Maimu╚Ťele sunt animale care de╚Ťin o for╚Ť─â fizic─â extraordinar─â ╚Öi au ╚Öi o inteligen╚Ť─â avansat─â fa╚Ť─â de alte animale. Sunt┬áanimale capabile s─â se apere dac─â se simt amenin╚Ťate. Pot transmite ╚Öi anumite boli. Ce e mai important e aspectul de s─ân─âtate fizic─â pe care ├«l presupune acest animal. E nevoie de o echip─â specializat─â pentru capturareÔÇŁ, a declarant medicul la un post de televiziune.

De╚Ťinerea animalelor exotice, interzis─â ├«n Rom├ónia

Tudor Ionescu, consilier general al Municipiului Bucure╚Öti┬áa declarat la un post de televiziune c─â, de fapt, ar fi fost vorba despre evadarea a trei maimu╚Ťe. ┬áÔÇ×Trei astfel de maimu╚Ťe au sc─âpat din curtea unui cet─â╚Ťean al Sectorului 5. Dou─â dintre ele au fost recuperate de proprietar, urm├ónd ca cea de-a treia s─â fie prins─â. De╚Ťinerea de animale exotice e interzis─â ├«n Rom├ónia, nu putem de╚Ťine astfel de animale pentru c─â ele nu tr─âiesc ├«n Europa. Capturarea lor se face ╚Ťin├ónd cont de bun─âstarea lor. Pentru o maimu╚Ť─â, o tranchilizare, ca ├«n cazul unui c├óine, nu ar avea acela╚Öi efect. Trebuie o interven╚Ťie specializat─â. Dac─â va fi capturat─â, dup─â ce ├«i vor fi f─âcute analizele, ea poate ajunge la Gr─âdina Zoologic─â Bucure╚Öti, care are capacitatea de a gestiona un astfel de animalÔÇŁ.┬á

Odat─â ce va fi prins, animalulului i se va verifica starea de s─ân─âtate ╚Öi ├«n func╚Ťie de asta va fi trimis la Zoo B─âneasa.

Citește și: 

Maimu┼úa ┼či-a f─âcut poz─â cu turi┼čtii

Au angajat maseur pentru maimuţă

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem ╚Öi Instagram, pentru imagini ╚Öi texte cum nu au al╚Ťii

Roger E  Mosley car crash jpg
cub  anamaria prodan 2 png
marcela fota
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
baietel muscat de rechini 2 jpg
zodiac 600x400 jpeg
bianca dragusanu si ema uta jpeg
M─âd─âlina Ghenea 35 (3) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
politisti arestare
foto fb marius budai
regina elisabeta meghan markle jpeg
bolid incendiu PNG
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
parinti uk 2 jpg