Alerte de călătorie. În Grecia și Portugalia sunt greve

Ultima actualizare:

    Alerte de călătorie. În Grecia și Portugalia sunt greveFoto: expresso.pt
Alerte de călătorie. În Grecia și Portugalia sunt greveFoto: expresso.pt

Informați-vă dacă vreți să plecați din țară! În Grecia și Portugalia sunt greve în aceste zile. Și transportatorii din Spania vor fi proteste până la Paște.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Portugalia, unde s-a decretat stare de alertă până în 21 aprilie din cauza unei greve a transportatorilor de combustibili, fiind aşteptate perturbări în transporturile aeriene şi serviciile de transport public.

O altă atenţionare vizează Grecia, unde Federaţia Navală Panelenă a anunţat, pentru 1 mai, o grevă pentru toate categoriile de nave.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile locale au decretat situaţie de alertă, până în 21 aprilie, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili). Sunt preconizate perturbări atât ale zborurilor şi serviciilor de transport public, cât şi disfuncţionalităţi în furnizarea de carburanţi consumatorilor fizici (timpi mari de aşteptare la staţiile de alimentare).

Alerte de călătorie în Europa

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Citește și câte zile au vacanță bugetarii

Citește și despre vacanța de primăvară a elevilor

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net