Ambiția și perseverența l-au dus departe! A crescut la orfelinat şi a ajuns campion

Ultima actualizare:

    Aşa arată un învingător: Viorel Ioniţă. Antrenorul său, Mihai Manea, e mândru de elFoto: Facebook / Viorel Ioniţă
Aşa arată un învingător: Viorel Ioniţă. Antrenorul său, Mihai Manea, e mândru de elFoto: Facebook / Viorel Ioniţă

Un exemplu şi în competiţii, şi în afara lor! Viorel Ioniţă (20 de ani), din Slobozia, a crescut la orfelinat, printre străini, şi a răzbit singur, într-o lume adesea ostilă. În ciuda lipsurilor, s-a dedicat artelor marţiale, iar astăzi este unul dintre cei mai valoroşi sportivi. Viorel deţine deja centura neagră 1 DAN la arte marţiale.

Avea numai 2 ani când a rămas în grija tatălui şi nu ştia ce avea să-i pregătească destinul. La 12 ani, Viorel Ioniţă a rămas singur pe lume, după ce părintele său s-a stins, şi s-a trezit la orfelinat. Viaţa la casa de copii nu l-a descurajat deloc pe băieţel, scrie adevarul.ro. A primit sprijin de la o mătuşă din Ploieşti, sora tatălui, care i-a fost alături. Datorită ei, dar şi graţie antrenorilor de arte marţiale pe care i-a întâlnit ulterior, viaţa sa a luat o altă turnură. Un munte de ambiţie, puştiul şi-a impus să depăşească obstacolele care i-au ieşit în cale. “Au fost şi momente grele, nu pot să neg, dar niciodată nu m-am lăsat copleşit”, îşi aminteşte tânărul din Bărăgan.

“Am mers pe principiul că după ploaie se arată soarele. Aşa a fost şi cu viaţa mea. La început nu m-am gândit că voi ajunge la asemenea performanţe, dar pe parcurs mi-am dat seama că sportul îmi va schimba viaţa”, povesteşte Viorel.   

A început să practice artele marţiale în 2014, la Clubul Cetatea Dojo Urziceni, sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Neculai. În scurtă vreme, a fost transferat la Slobozia, unde a fost legitimat la Clubul Sportiv Municipal Unirea Slobozia. Viorel face parte acum şi din lotul naţional al României. La Slobozia a întâlnit un om aparte, Mihai Manea, antrenorul său, pe care îl consideră un părinte. Datorită seriozităţii, Viorel a fost nominalizat, în Ialomiţa, drept sportivul anului în ultimii cinci ani.

Tânărul face legea în competiţiile de Kempo
Tânărul face legea în competiţiile de Kempo

”E elevul pe care şi l-ar dori orice profesor: disciplinat, concentrat şi foarte responsabil. Am intuit că are potenţial şi pot să spun că l-am tratat ca pe propriul copil”, explică Mihai Manea, antrenorul campionului. “Nu mi-a înşelat aşteptările şi sper să n-o facă niciodată. La examenul de Bacalaureat a fost singurul elev al clasei care a trecut examenul“, îl laudă tehnicianul. Dimineaţa, Viorel mergea la şcoală, iar apoi, timp de patru ore, putea fi găsit în sala de antrenamente. În scurtele pauze reuşea să înveţe şi să-şi facă temele.

Student şi angajat al unei firme de pază

Viorel Ioniţă a ştiut singur să-şi gestioneze viaţa. Pentru că din sport nu se poate trăi, de doi ani este angajat al unei firme de pază din Slobozia. Lucrează în ture şi câştigă un salariu decent. Locuieşte singur într-o garsonieră din Slobozia, pusă la dispoziţie de Clubul Sportiv Municipal. Este şi student în anul I la Universitatea Ovidius din Constanţa, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Tânărul are grijă şi de regimul alimentar: e atent la ceea ce mănâncă şi exclude total grăsimile, prăjelile, alcoolul şi sucurile. Viorel a câştigat titluri naţionale la mai multe discipline: Kempo K1, Full Kempo şi Knockdown. Mai mult, sportivul ialomiţean a obţinut medalii la Mondialele şi Europenele de Kempo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net