Angajați «Lactate Brădet», depistați cu tulpini E.coli cauzatoare de SHU

Ultima actualizare:

    Angajații „Lactate Brădet” au fost supuși unei serii de analize pentru depistarea bacteriei E.Colifoto: Arhiva Personală
Angajații „Lactate Brădet” au fost supuși unei serii de analize pentru depistarea bacteriei E.Colifoto: Arhiva Personală

Angajații companiei „Lactate Brădet” au fost supuși unor analize, după ce s-a descoperit că lactatele provenite din respectiva fabrică aveau legătură cu îmbolnăvirea bebelușilor cu Sindrom Hemolitic Uremic (SHU). În urma testelor, șapte dintre angajați au fost depistați cu bacteria E.coli.

În plus, trei dintre probele pozitive recoltate prezintă tulpine cauzatoare de Sindrom Hemolitic Uremic, informația confirmată de directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru. „Într-adevăr, trei dintre probele pozitive recoltate de la angajații fabricii prezentau ambele gene vtx 1 și vtx 2, însă aceste informații nu pot fi interpretate ca atare, ci doar în coroborare – rezultatele coproculturilor, analizele produsului și analitele scaunelor bebelușilor – ca să putem trage o concluzie. Doar așa se poate crea o legătură de cauzalitate între angajații respectivi și îmbolnăviri. Mai trebuie ținut cont și de faptul că unii dintre bebeluși nu au consumat brânză, deci în cazurile respective este exclusă îmbolnăvirea pe această cale”, a declarat Honțaru, pentru Adevărul.

În plus, analize asemănătoare au fost efectuate și asupra angajaților firmelor furnizoare pentru „Lactate Brădet”. Doi dintre acești angajați au fost depistați cu E. Coli, în ciuda faptului că aceștia nu lucrează la îngrijirea animalelor sau manipularea produselor lactate.

Documentul care atestă depistarea angajaților „Lactate Brădet” a fost obținut de ziare.com
Documentul care atestă depistarea angajaților „Lactate Brădet” a fost obținut de ziare.com

“Direcţia de Sănătate Publică Argeş a trimis la noi o adresă cu privire la  rezultatele microbiologice, la probele de materii fecale provenind de la personalul angajat al S.C. Lactate Brădet şi de la angajaţii unuia dintre furnizori, iar potrivit acestora, în probele luate de la unii dintre salariaţi au fost identificate genele care provoacă apariţia Sindromului Hemolitic Uremic. Toate aceste rezultate au fost transmise şi Ministerului Sănătăţii. Ele vor fi puse cap la cap de specialiştii de acolo pentru a se stabili dacă există sau nu o legătură între acestea şi copiii bolnavi”, a declarat pentru Adevărul, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei de lactate susțin că testările făcuta asupra uneia game largi de produse au ieșit bune. „Noi am trimis probe în Germania pentru o gama largă de produse, iar toate analizele sunt bune. Referitor la angajaţi, tot noi am cerut analize suplimentare la Cantacuzino, pentru a elimina orice suspiciune de contaminare a produselor cu un E-coli patogen. Ni s-a comunicat ulterior că această analiză nu este elocventă, deoarece aproape toată populaţia este purtătoare de E-coli, E-coli trăind în tubul digestiv că o normalitate. De aceea, această analiză nu este trecută în analizele obligatorii la angajare”, a declarat patronul Brădet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net