Asigurare zero: Ţările unde furtul maşinii nu este acoperit de asiguratorii români!

Ultima actualizare:

Dacă pâna acum te-ai plans doar de majorarile constante ale RCA şi Casco înregistrate în ultimii ani, urmatoarea veste s-ar putea sa te scoata din pepeni de-a binelea.

Şansele tale de a-ti recupera prejudiciul in cazul unui furt de masina in cateva tari invecinate sunt aproape zero, in conditiile in care unele companii de asigurari exclud total acest risc, iar altele cer asiguratului sa isi asume un procent din risc. Acesta pentru ca in spatiul ex-sovietic si in Bulgaria furtul de masini pare un sport national, in unele cazuri chiar incurajat de autoritati.

Bulgaria, taramul hotilor de masini

Vecinii de la Sud de Dunare se dovedesc nu doar excelenti gradinari, ci si vrednici hoti de autoturisme. Faima bulgarilor in materie de furturi auto a fost consolidata bine in ultimul deceniu si jumatate. Atat de bine incat in 2007 o conferinta internationala tinuta de Interpol a fost organizata la Sofia pe aceasta tema.

Statisticile oficiale de atunci indicau o cifra de 6936 de autoturisme furate intr-un an, din care doar jumatate erau ulterior gasite. Chiar si dintre acestea, doar 32% erau returnate proprietarilor, restul, cu proprietar neidentificat, fiind conduse de oficiali din ministerul de Interne, Politie, autoritati locale etc. Ca printr-un facut, cele ajunse pe mana oficialilor sunt mai mereu masini de lux.

Casca bine ochii!

Cam acesta este singurul sfat pe care il poti primi atunci cand iti faci o asigurare CASCO in Romania. Chiar si cu o polita tip full CASCO te poti trezi lasat in voia sortii in cazul unui furt al masinii in Bulgaria.

Carpatica, de exemplu, exclude total riscul de furt al masinii in Bulgaria, in timp ce Generali sau Groupama au introdus sistemul cu fransiza de 20%, respectiv 10% din valoarea automobilului. Sistemul fransiza presupune ca asiguratul sa suporte o parte din daune in cazul unui incident. Astfel, in caz de furt al masinii, un asigurat al uneia din cele doua companii amintite va primi cu 10%, respectiv 20% mai putin decat valoarea autoturismului. Ceea ce este putin mai bine decat nimic.

Produse diferentiate

Nici celelalte companii de asigurare din Romania nu isi asuma mari riscuri in privinta despagubirilor pe teritoriul Bulgariei, Turciei sau a altor state din vecinatate. Omniasig are o polita CASCO pentru produse mai ieftine.

Denumita CASCO Express, polita asigura doar un singur risc, cel de coliziune pe teritoriul acestei tari. Valoarea ei este apropiata de cea a RCA-ului. Similar, Astra Asigurari, Asirom si Euroins pun la dispozitia asiguratilor astfel de produse, nicio polita neasigurand insa furtul masinii in Bulgaria.

Vezi care este situaţia în Turcia.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net