Atenție la căpșuni! Sunt pe lista neagră, din cauza pesticidelor. ”Sunt îmbălsămate cu chimicale”, se plânge un bucureștean

Ultima actualizare:

    Căpșunile fac parte din rândul fructelor stropite cu chimicale
Căpșunile fac parte din rândul fructelor stropite cu chimicale

A început sezonul căpșunilor, dar aveți grijă când le cumpărați! Specialiștii arată că aceste fructe sunt pe lista neagră din cauza pesticidelor, iar chimicalele le schimbă gustul și pot fi periculoase pentru sănătate. ”Sunt îmbălsămate cu chimicale”, se plânge un bucureștean, care le-a cumpărat ieri din piață.

40% dintre căpșuni conțin peste 10 tipuri de chimicale, unele  ajungând chiar la 17arată Environmental Working Group (EWG), organizația nonprofit din SUA.

Aceasta analizează an de an datele de testare pentru a identifica fructele cu cel mai mare număr de pesticide.

Astfel, s-a constatat că 98% dintre căpșuni, piersici, nectarine și mere sunt testate pozitiv pentru cel puțin un produs chimic.

Testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate, exact așa cum le-ai mânca.

În plus, pesticidele folosite pentru a cultiva căpșuni prezintă unele dintre cele mai serioase riscuri pentru sănătate – nu doar pentru consumatori, ci și pentru lucrătorii agricoli și oamenii care locuiesc în apropierea fermelor de căpșuni. Unele sunt atât de periculoase încât au fost interzise în alte țări.


    Nicolae Pană a postat căpșunile pe care le-a cumpărat
Nicolae Pană a postat căpșunile pe care le-a cumpărat

Un bucureștean, care a cumpărat ieri căpluni din piață, s-a plâns de gustul lor  ”îmbălsămat cu chimicale periculoase”.

”Căpșunile sunt îmbălsămate cu chimicale”, se plânge un bucureștean

”Ce spuneți? Arată bine? Dacă vrei să te omori singur sau să-ți îmbolnăvești copiii trebuie doar sa le mănânci. Au un miros puternic de DTT iar dacă le guști se simte cum sunt îmbălsămate cu chimicale periculoase. Le-am cumpărat azi din Piața Progresul din Capitală. Scria mare <<căpșuni românești>>. Cine or fi criminalii ăștia care otrăvesc oamenii cu buna știință?  După miros sigur sunt căpșuni turcești. Același miros de pesticide se simte în supermarketuri la lămâile, portocalele și legumele aduse din Turcia. Instituțiile statului cu siguranță nu există, să controleze ce se introduce pe piața în țara noastră”, a postat Nicolae Pană pe pagina sa de Facebook, alături de o poză cu fructele spălate.

Kilogramul de căpșuni costă în această perioadă 10 lei.

Cel mai sigure fructe, fără pesticide

Organiația EWG  arată că cele mai sigure fructe sunt ananas, papaya, mango, grapefruit, kiwi, pepene galben și pepene verde. Au foarte puține pesticide, la fel și fructele bio.  

Citește și: 

Metode sănătoase de conservare a fructelor și legumelor

Pomelo, fructul care ţine inima sănătoasă

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net