Aten╚Ťie mare la ce primi╚Ťi pe telefon! Ce spune Raed Arafat despre mesajul care a isterizat popula╚Ťia ├«n aceast─â diminea╚Ť─â

raed arafat 0 jpeg
Arafat a precizat c─â, dac─â ├«ncepem socializarea din nou, s-ar putea s─â ajungem ├«ntr-o situa┼úia mult mai grav─â ┼či vor fi impuse ┼či mai multe restric┼úii.Foto: Arhiva Click!

Un draft cu m─âsuri stricte de limitare a deplas─ârilor popula╚Ťiei, ca m─âsur─â de prevenire a cre╚Öterii num─ârului de ├«mboln─âviri de coronavirus, a fost rostogolit, ├«n aceast─â diminea╚Ť─â pe mediile de socializare ╚Öi pe site-urile de ╚Ötiri din Rom├ónia. ╚śeful DSU, Raed Arafat a transmis c─â este vorba despre un document destinat analizei de lucru ╚Öi roag─â popula╚Ťia s─â nu ia ├«n considerare nimic din ceea ce se public─â.

Documentul con╚Ťine m─âsuri stricte de limitarea a deplas─ârilor popula╚Ťiei. Printre e ele deplasare doar p├ón─â la locul de munc─â, dac─â activitatea e esen╚Ťial─â cu necesitatea unei adeverin╚Ťe de la angajator, deplasare doar pentru consult medical care nu poate fi am├ónat, cump─âr─âturi l├óng─â domiciliu, ajutorarea b─âtr├ónilor sau alte urgen╚Ťe cu detalierea traseului.

╚śi pentru c─â documentul avea nevoie chiar de semn─âtura lui Raed Arafat, pre╚Öedintele Grupului de Suport Tehnico-╚śtiin┼úific privind gestionarea bolilor ├«nalt contagioase pe teritoriul Rom├óniei, acesta a ie╚Öit public ╚Öi a spus c─â este vorba despre un document aflat ├«n lucru.

ÔÇŁReferitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, ╚Öi ├«n diferite medii online ╚Öi de mass media, ├«n care se prev─âd m─âsuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-╚Ötiin╚Ťific din cadrul  Comitetului Na╚Ťional pentru Situa╚Ťii Speciale (CNSSU) de Urgen╚Ť─â. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic ╚Öi de boli infec╚Ťioase. Decizia final─â asupra m─âsurilor se ia la nivelul CNSSU ├«n urma prezent─ârii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil c─â unele m─âsuri s─â fie luate, am├ónate sau respinse. (...) Rog popula╚Ťia s─â nu ia ├«n considerare nimic din ce se public─â ├«n spa╚Ťiul public p├ón─â nu este adoptat ╚Öi explicat de autorit─â╚Ťi. Proiectul r─âsp├óndit recent este doar un proiect care nu este adoptat ╚Öi care cu siguran╚Ť─â poate suferi ├«nc─â multe modific─âriÔÇŁ, a scris Raed Arafat pe pagina de Facebook.

image
Acesta este documentul care a b├«gat panica ├«n popula╚Ťie

A fost sesizat DIICOTcu privire la scurgere de informa╚Ťii

Grupul de Comunicare Strategic─â a transmis c─â se fac cercet─âri pentru a se vedea cine a transmis acest document ╚Öi au fost sesiza╚Ťi procurorii de la combaterea criminalit─â╚Ťii organizate ╚Öi terorismului.

ÔÇ×Av├ónd ├«n vedere faptul c─â a fost dat publicit─â╚Ťii un document al Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific privind gestionarea bolilor ├«nalt contagioase pe teritoriul Rom├óniei, intitulat ÔÇ×HOT─éR├éREA NR. 14 din 20.03.2020ÔÇŁ

Facem urm─âtoarele preciz─âri:

1.Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific, organism ├«n subordinea CNSSU, format din speciali╚Öti ├«n epidemiologie ╚Öi boli infec╚Ťioase.

2.NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific ╚Öi NU a fost ├«naintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Na╚Ťional pentru Situa╚Ťii Speciale de Urgen╚Ť─â), organism abilitat s─â ia decizii ├«n astfel de situa╚Ťii.

3.Hot─âr├órile Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific au caracter de propunere c─âtre CNSSU, doar dup─â ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific.

4.La nivelul Grupului de suport tehnico-╚Ötiin╚Ťific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evolu╚Ťia r─âsp├óndirii noului coronavirus (COVID-19), ╚Ťin├ónd cont de practica altor state care se confrunt─â cu aceea╚Öi problematic─â.

5.Aten╚Ťion─âm asupra faptului c─â ├«n documentul dat publicit─â╚Ťii NU este men╚Ťionat─â data de la care sunt aplicabile m─âsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstreaz─â c─â m─âsurile NU au aplicabilitatea imediat─â, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la r─âsp├óndirea noului coronavirus (COVID-19).

6.La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesiz─ârii organelor de cercetare penal─â pentru infrac╚Ťiunea de divulgare f─âr─â drept a unor informa╚Ťii care nu sunt destinate publicit─â╚Ťii.

7.Inspectoratul General al Poli╚Ťiei Rom├óne a sesizat DIICOT cu privire la s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de distribuite de informa╚Ťii nedestinate publicit─â╚Ťii, sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac╚Ťiunii prev─âzute de art. 304 Cod Penal, fapt─â pedepsit─â cu ├«nchisoare de la 3 luni la 3 ani.ÔÇŁ, a transmis Grupul de Comunicare Strategic─â.

Autorit─â╚Ťile fac apel la cet─â╚Ťeni s─â se informeze doar din surse sigure deoarece pe mediile de socializare circul─â foarte multe informa╚Ťii nereale care pot induce panic─â.

george simion port popular jpg
BeFunky collage (33) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
laura cosoi jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
colaj kate middleton jpg