Bacteria E.coli, descoperită în alimente vândute în cinci judeţe
Atenţie ce mâncaţi! Temuta bacterie E.coli poate fi oriunde! Un control al inspectorilor sanitar-veterinari desfăşurat la nivel naţional a găsit probleme la alimentele comercializate în 13 judeţe.
Astfel, a fost descoperit E.coli în carne de porc şi vită comercializată într-un supermarket din Vâlcea, în mici şi în caşcaval din magazine din Teleorman, dar şi la carcase de oaie de la abatoare din Bistriţa-Năsăud şi Buzău.
Controlul a mai descoperit probleme în Timiş, Buzău, Constanţa, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Bacău, Vaslui, Cluj, Vâlcea, Alba, Galaţi şi Vrancea. Bacteria a fost descoperită în 114 probe de produse din carne - carcasă de oaie, carcasă de vacă, carne tocată de vită, mici din porc şi vită, pulpă de vită, cârnaţi, burger de vită, pastramă de carne de viţel, pulpă de oaie, cârnaţi de vită şi oaie, dar şi de lapte şi produse din lapte - caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră, caş de vacă.