Băsescu a fuzionat cu partidul lui Oprea, "șeful mafiei personale a lui Năstase"

12 iulie 2016
image
Între Băsescu și Oprea s-au dat mai multe meciuriFoto: Mediafax

Vestea c─â PMP ╚Öi UNPR au fuzionat a luat prin surprindere scena politic─â rom├óneasc─â. UNPR dispare, iar noul partid rezultat ├«n urma fuziunii se va numi tot Partidul Mi╚Öc─ârii Populare ╚Öi va avea toate ├«nsemnele forma╚Ťiunii politice conduse de B─âsescu, cel care r─âm├óne liderul partidului m─ârit.

Decizia de fuziune a venit, coinciden╚Ť─â sau nu, la c├óteva zile de c├ónd Gabriel Oprea, pre╚Öedintele fondator al UNPR, ╚Öi-a anun╚Ťat demisia ╚Öi a spus c─â-╚Öi va duce mandatul de senator la bun sf├ór╚Öit din postura de om politic independent, pentru ca mai apoi s─â se retrag─â din via╚Ťa politic─â.

├Än 2004, B─âsescu ├«l numea pe Gabriel Oprea "╚Öeful mafiei personale a lui Adrian N─âstase", iar la ╚Öase ani de la acele declara╚Ťii, fostul ╚Öef al statului a spus c─â l-a reevaluat.

Nu a trecut o ve╚Önicie, iar ├«n 2014, Traian B─âsescu a revenit la acelea╚Öi vechi sentimente fa╚Ť─â de Oprea, pe care l-a numit "lacheul lui Ponta".

B─âsescu l-a decorat pe Gabriel Oprea

Pe 22 octombrie 2009, Traian B─âsescu a semnat decretul de "├«naintare ├«n gradul de general - cu patru stele ├«n rezerv─â a domnului general-locotenent ├«n rezerv─â Oprea Gabriel din Ministerul Ap─âr─ârii Na┼úionaleÔÇŁ. C├óteva zile mai t├órziu, B─âsescu declara la B1 TV: ÔÇ×L-am avansat datorit─â unei ├«nt├ómpl─âri care s-a produs la ├«nceputul anului c├ónd a fost desemnat ministru al MAI. Este prima dat─â c├ónd am vazut un ministru de Interne care a renun┼úat la fotoliuÔÇŁ.

Iat─â ce spunea Traian B─âsescu despre Gabriel Oprea:

Septembrie 2004: ÔÇ×Din mafia personal─â a lui Adrian N─âstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Bl─ânculescu ┼či Gabriel Oprea, oameni care sunt condu┼či din umbr─â de cuplul Bittner-PetracheÔÇŁ; ÔÇ×Gabriel Oprea este ┼čeful mafiei personale a lui Adrian N─âstaseÔÇŁ.17 octombrie 2010: ÔÇ×Recunosc c─â l-am numit pe Gabriel Oprea ┼čeful mafiei lui Adrian N─âstase  dar am prima obliga┼úie de a asigura func┼úionarea guvernului ┼či aici compromisul e inevitabil. Am v─âzut ├«n Oprea un om pe care l-am reevaluat. Dup─â ce PSD l-a pus ministru de Interne a venit la mine ┼či ┼či-a depus demisia pentru c─â nu a vrut s─â numeasc─â capi ai mafiei ├«n structurile de securitate na┼úional─â, ├«n serviciile de informa┼úii ale MAI. Pentru mine, Oprea este un om reevaluat. C├ónd a fost impus de PSD aveam mari semne de ├«ntrebare

13 aprilie 2014: ÔÇ×Oprea va fi un lacheu al lui Ponta. Ce ├«i va cere Ponta, aia va face, s─â fim foarte clari. M-am convins de asta ├«n c├óteva situa┼úii. Deci, Oprea va executa ordinele, a┼ča cum le-a executat ┼či c├ónd a fost ├«n alte alian┼úe, ca s─â fim foarte clari. (...) Oprea, ├«mi pare r─âu, pentru mine este un lacheu al lui Victor Ponta ┼či va executa dispozi┼úiile a┼ča cum ├«i va cere. Dac─â Ponta ├«i va cere s─â fure, va ├«ncerca s─â fure, numai c─â nu e la fel de u┼čor de furat ca la referendum sau la alegerile preziden┼úiale din 2009, pentru c─â nu mai este un singur reprezentant al opozi┼úiei. Toate partidele parlamentare aflate ├«n opozi┼úie vor avea oameni ├«n sec┼úiile de votare. Deci va fi foarte greu s─â se fureÔÇŁ.

oana zavoranu jpg
cristina siscanu 1 jpeg
andreea si cabral
maria dragomiroiu
image
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg