Bonuri de masă pentru pensionarii de peste 75 de ani, cu venituri de până în 704 lei

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene, a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi (16 iulie), acordarea de tichete de masă electronice pentru pensionari.

Valoarea tichetelor este de 180 lei pe lună, iar condițiile sunt ca beneficiarul să aibă peste 75 de ani, iar pensia până în 704 lei, scrie News.ro. Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloş, a spus că 300.000 de persoane urmează să beneficieze de aceste tichete, iar finanțarea programului se va face din fonduri europene.

„Mai avem, domnule ministru Boloş, Ordonanţa de Urgenţă privind tichetele de masă caldă pentru persoanele în vârstă”, a declarat Ludovic Orban, la începutul reuniunii de joi a Executivului. MInistrul Fondurilor Europene a explicat ce implică măsura.

„Este pe ordinea de zi. Persoanele de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei, pensia socială, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic, în valoare de 180 lei pe lună. Finanţarea este din fonduri europene. 300.000 de beneficiari sunt”, a spus Boloş.

Întrebat de premier dacă există vreo condiţie legată de venit, Marcel Boloş a răspuns: „Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul European de susţinere a persoanelor dezavantajate”. Ministrul a mai spus că va încerca să negocieze cu Comisia Europană scăderea vârstei beneficiarilor.

Citește și:

Horia Moculescu: «Poștașul mi-a adus astăzi pensia și mi-a spus că se jenează să mi-o dea»

Iată ce pensii vom avea din 2021! Calculele făcute de Ministerul Muncii

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net