Bursucii au descoperit un tezaur milenar! S-a întâmplat în România

Ultima actualizare:

Bursucii şi un specialist în detectat metale şi comori au scos la lumină un tezaur milenar, care era îngropat pe un deal din Neamţ, informează adevarul.ro. Stelian Chiriac poate spune că e printre cei mai norocoşi căutători de comori din lume.

Comoara  descoperită  de bursuci. FOTO: Adevarul
Comoara descoperită de bursuci. FOTO: Adevarul

El a descoperit, în doar 48 de ore, două tezaure romane! Unul, cu ajutorul... bursucilor. După cum informează sursa citată, nemţeanul locuieşte în comuna Gârcina şi norocul i-a surâs, prima dată, pe 12 martie 2013, atunci când a descoperit un tezaur format din 209 denari. O săptămână mai târziu, a descoperit 408 monede de acelaşi fel, pe dealul Balaurul. El recunoaşte că această a doua descoperire a fost facilitată de... bursuci.

image

„În locul acela este o vizuină de bursuci. Se vedea pământul afânat aruncat afară, iar la un moment dat am văzut câteva monede, vreo 6-7“, a declarat, pentru cotidianul „Adevărul“, Stelian Chiriac. După cum a povestit, monedele fuseseră depozitate într-un vas, dar acesta nu mai era întreg. Iniţial a crezut că primele fragmente sunt bucăţi de pietre, dar a realizat că este ceramică prelucrată după ce a observat conturul clar al fundului vasului. Şi apoi, încet-încet, împreună cu fiul, Răzvan, a scos la lumină cele 408 monede peste care dăduseră, mai întâi, micuţele animale.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net